Cum se simte Valentin Uritescu, după o luptă de 57 de ani cu o maladie gravă: „De multe ori nu poate vorbi!”

Când avea doar 33 de ani, Valentin Uritescu a fost diagnosticat cu Parkinson. Actorul care în această vară împlinește 80 de ani a luptat întotdeauna să depășească limitările impuse de această maladie, iar soția i-a fost mereu cel mai important sprijin.

Cum se simte Valentin Uritescu, după o luptă de 57 de ani cu o maladie gravă: „De multe ori nu poate vorbi!”

Când avea doar 33 de ani, Valentin Uritescu a fost diagnosticat cu Parkinson. Actorul care în această vară împlinește 80 de ani a luptat întotdeauna să depășească limitările impuse de această maladie, iar soția i-a fost mereu cel mai important sprijin.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!

Valeria Uritescu dezvăluie că starea de sănătate a soțului ei oscilează între bine și foarte rău, iar schimbările sunt total neașteptate. Actorul din pelicula „Noi, cei din linia întâi” trece prin momente în care nu poate vorbi, dar lupta lui n-a încetat o zi în 57 de ani.

Cum se simte Valentin Uritescu, după o luptă de 57 de ani cu o maladie gravă: "De multe ori nu poate vorbi!"Cum se simte Valentin Uritescu, după o luptă de 57 de ani cu o maladie gravă: "De multe ori nu poate vorbi!"

“Sunt zile în care soţul meu nu poate vorbi. Recunoaşte lumea din jur, dar de multe ori nu poate vorbi. Alternează zilele bune cu cele proaste, dar chestiunea cea mai dură stă în faptul că nu putem şti niciodată, nu putem anticipa care e ziua acea bună, ca să ne pregătim pentru ea.

Sau, poate exista un ceas sau două mai liniştite, mai vesele chiar, şi apoi, din nou, o cufundare în întuneric, în starea aceea pe care nu o pot descrie şi care-l stăpâneşte de ani buni, încoace”, a declarat Valeria Uritescu, în exclusivitate pentru playtech.ro.

Citește și:

Drama neștiută a fostei crainice TVR, Sanda Țăranu. De ce nu a avut copii: „M-aș fi lăsat de meserie”

Ce diagnostic a primit Paula Chirilă, după ce a ajuns la spital cu ambulanța: „Am luat tot felul de pastile”

Relația neștiută dintre Cătălin Botezatu și Mădălina Manole: „Eram amândoi dezbrăcați, ne sărutam”

Valentin Uritescu a renunțat la scris

Dezamăgit de lumea care astăzi ridică nulități la rang de valoare, Valentin Uritescu a renunțat să mai scrie, activitate care pentru el funcționa ca o terapie.

”Valentin Uritescu a renunţat să mai scrie cărţi, dezamăgit cel mai probabil că cele două scrise anterior nu s-au bucurat de succesul pe care el l-a scontat în prealabil”, a povestit soția actorului.

Marele actor a scris, în urmă cu zece ani, cel dintâi volum, “Aşa sunt eu, prost”, urmat, în 2013, de volumul de confesiuni personale, “Să ai grijă de cel bun din tine. Amintiri”, ambele apărute la Editura Humanitas.

Parkinson l-a dus pe Valentin Uritescu în pragul sinuciderii

Vestea că suferă de Parkinson l-a adus pe Valentin Uritescu în pragul sinuciderii.

„Timp de doi ani şi ceva am umblat pe la toţi doctorii. Am început cu un medic din Piatra Neamţ. „Ai Sindrom Extrapiramidal!” Am venit acasă, m-am uitat în Dicţionarul Sănătăţii şi m-am îngrozit: o boală teribilă, degenerativă. Am stat 10 zile internat şi medicul mi-a spus: „Nu-i chiar Parkinson, dar e cam pe-acolo!”.

Luam un medicament care are nişte reacţii secundare teribile. Îmi venea să mă sinucid. Când mergeam pe stradă şi vedeam un camion, îmi venea să intru în el. M-am dus la Icoana Maicii Domnului, am îngenuncheat şi am plâns. Apoi, am ridicat privirea către icoana lui Iisus Hristos: „Doamne, te rog ajută-mă, mai dă-mi cinci ani, să văd ce se alege din mine!”. Şi mi-a dat treizeci şi ceva de ani!”, a povestit actorul în urmă cu câțiva ani.

Valentin Uritescu a fost văzut ultima dată în spațiul public în 2017 când și-a ridicat premiul pentru întreaga activitate din cadrul Premiilor Gopo.

 „Acum stau acasă, mă mai uit la televizor. Nu mai scriu cărţi, am scris trei, ultima a fost în 2016, «Bântuit de vieţile altora», în care am povestit despre rolurile grele pe care le-am avut. Dar nu s-au vândut şi am zis să nu mai scriu. Am mai jucat în câteva seriale, au zis să mă resusciteze cumva, însă e mai greu, pentru că îmi e frică să nu greşesc în faţa camerei de filmat. Nu mai am nici casă cu grădină, am vândut tot pentru nepoata noastră, bolnavă de leucemie, însă nu am mai putut-o salva”, au fost cuvintele lui Uritescu.