CUM Schimbam DIMENSIUNEA Jantelor la masina – Tu STII acest lucru ?

CUM Schimbam DIMENSIUNEA Jantelor la masina – Tu STII acest lucru ? Este posibil sa schimbam jantele originale ale masinii? Care sunt factorii de care trebuie sa tinem cont, cum anume putem sa facem acest lucru fara a afecta comportamentul masinii dar si cu respectarea normelor legale impuse? CUM Schimbam DIMENSIUNEA Jantelor la masina – Tu […] Articolul CUM Schimbam DIMENSIUNEA Jantelor la masina – Tu STII acest lucru ? apare prima dată în DambovitaNews.

CUM Schimbam DIMENSIUNEA Jantelor la masina – Tu STII acest lucru ?

CUM Schimbam DIMENSIUNEA Jantelor la masina – Tu STII acest lucru ?


Este posibil sa schimbam jantele originale ale masinii? Care sunt factorii de care trebuie sa tinem cont, cum anume putem sa facem acest lucru fara a afecta comportamentul masinii dar si cu respectarea normelor legale impuse?

CUM Schimbam DIMENSIUNEA Jantelor la masina – Tu STII acest lucru ?

Este posibil sa schimbam jantele originale ale masinii? Care sunt factorii de care trebuie sa tinem cont, cum anume putem sa facem acest lucru fara a afecta comportamentul masinii dar si cu respectarea normelor legale impuse?

Domeniul jantelor si al anvelopelor este reglementat de anumite reguli precise care trebuie sa fie respectate deci nu poti face chiar orice modificare doresti. Pentru buna functionare a autovehiculului, este esential ca ansambul de roti insemnand jante si anvelope sa fie conforme cu anumiti parametrii, in termeni tehnici acest lucru se traduce prin « Omologare ». Daca vrei sa-ti cumperi un set nou de jante dar nu stii pe care sa le alegi si ai vrea sa stii inainte de a face achizitia daca modelul de jante dorit de tine se potriveste pe masina ta, atunci trebuie sa stii ca poti cumpara jante de calitate la un pret foarte bun jante de pe Vadrexim.ro .

Este foarte tentant sa schimbi dimensiunea jantelor de la masina si mai ales sa alegi o dimensiune mai mare. Este adevarat ca aceasta operatiune iti va dinamiza stilul masinii si ii va oferi un look mai diferit. Este esential sa fie respectate toate regulile care tin de montarea de dimensiuni de roti diferite, pentru a ramane in acord cu reglementarile in vigoare. Nu poti spera ca vei pune o janta de 18 sau 19 inchi la o masina de oras care are in mod original jante de 14 inchi.

In sezonul rece, cand frigul isi face aparitia, ar fi bine sa se schimbe rotile cu unele cu un diametru mai mic pentru a te bucura de o mai buna aderenta si mobilitate pe zapada.

Pentru acea perioada a anului, cea de vara, cand temperaturile sunt mai mari, se recomanda anvelopele mai late pentru o aderenta optimizata pe un carosabil uscat si destul de fierbinte.

Jante mai mari pe masina in timpul verii ?

Pentru sezonul de vara, poti opta fara niciun fel de problema pentru o dimensiune mai mare a rotilor (jante si anvelope). Acest lucru este posibil bineinteles daca tipul de caroserie al masinii permite acest lucru. Spre exemplu, daca ai jante de 15 inchi, le poti schimba cu jante de 16 sau 17 inchi.

Ce jante punem pe masina in timpul iernii ?

Pe de alta parte, pentru sezonul de iarna se recomanda a se micsora diametrul de la jante cu o marime. Daca, prin urmare, ai jante de 16 inchi, poti alege o marime mai mica, de 15 inchi.

Un lucru foarte important este sa se respecte omologarile masinii. Sau cele din cartea tehnica a masinii.

Ce avantaje iti poate aduce echiparea unei masini cu jante mai mari ?

Daca ai decis sa iti echipezi masina cu jante cu un diametru mai mare, va trebui sa iei in calcul si achizitionarea de anvelope cu o dimensiune mai mare dar cu o garda la sol mai mica, care sa se potriveasca cu jantele si sa fie conforme cu masina. Aceste roti mai mari vor schimba cu siguranta comportamentul masinii.

Anvelopele mai late sunt cele care vor favoriza aderenta la carosabil, dar care vor reduce si distanta de franare. Pana la urma este o chestiune de stil si scopul este de a face mai frumoasa masina cu jante cu un diametru mai mare.

Este foarte important sa fie respectate dimensiunile inscrise pe cartea sau certificatul masinii pentru a fi evitata orice tip de problema. Daca masina are omologare pentru anvelope cu dimensiunea R16 sau R17, poate fi ales un set de jante pentru R18, doar daca anvelopele ce urmeaza sa fie montate au flancul lateral mai mic, pentru a exclude riscul ca diamentrul rotii sa fie prea mare.

In concluzie,

Cu cat diametrul unei jante este mai mare, cu atat flancul anvelopei trebuie ales mai mic pentru a nu se depasi diametrul rotii masinii. Nu uitati ca anvelopele trebuie sa aiba in mod normal aceeasi latime ca si jantele pe care le montati. Poti afla mai multe informatii despre jante daca vei citi aici.

Articolul CUM Schimbam DIMENSIUNEA Jantelor la masina – Tu STII acest lucru ? apare prima dată în DambovitaNews.