Cum deosebești o răceală de gripă sau Covid-19. Diferențele între cele trei boli

Răceala, gripa și Covid-19 sunt cauzate de viruși diferiți, dar pot avea simptome similare. Poate fi greu să îți dai seama pe care o ai, motiv pentru care BBC a realizat un material în care explică diferențele dintre cele trei boli. Majoritatea persoanelor care se simt bolnave din cauza coronavirusului vor avea cel puțin unul dintre simptomele […] Articolul Cum deosebești o răceală de gripă sau Covid-19. Diferențele între cele trei boli apare prima dată în Observatorul Prahovean.

Cum deosebești o răceală de gripă sau Covid-19. Diferențele între cele trei boli

Răceala, gripa și Covid-19 sunt cauzate de viruși diferiți, dar pot avea simptome similare. Poate fi greu să îți dai seama pe care o ai, motiv pentru care BBC a realizat un material în care explică diferențele dintre cele trei boli.

Majoritatea persoanelor care se simt bolnave din cauza coronavirusului vor avea cel puțin unul dintre simptomele cheie:

– temperatură mare;

– tuse persistentă;

– pierderea sau o modificarea mirosului sau gustului.

Febra înseamnă că am coronavirus?

O temperatură ridicată este una care depășește 37,8 de grade. O astfel de febră poate apărea atunci când corpul combate orice infecție – nu doar coronavirusul.

Cel mai bine este să folosiți un termometru pentru a vă măsura temperatura. Dar dacă nu aveți unul, verificați dacă sunteți fierbinte la atingere în zona pieptului sau pe spate.

Deși febra este un simptom cheie al coronavirusului, ar putea fi vorba de gripă sau o altă infecție.

Este puțin probabil să faceți febră în cazul unei răceli.

Dacă aveți temperatură ridicată, este recomandat să faceți un test pentru coronavirus.

Citește continuarea pe stirileprotv.ro

sursa foto: personneltoday.com

Articolul Cum deosebești o răceală de gripă sau Covid-19. Diferențele între cele trei boli apare prima dată în Observatorul Prahovean.