Cum a salvat o polițistă din Botoșani o fetiță de 3 ani pe care tatăl amenința că o ucide cu maceta

Iulia, o tânără poliștă angajată în cadrul Biroului de Ordine Publică a Municipiului Botoșani, a reușit să salveze viața unei fetițe de 3 ani care era amenințată cu moartea de tatăl aflat sub influența alcoolului, notează Ministerul Afacerilor Interne, într-o postare pe Facebook. Tatăl fetiței, 36 de ani, cunoscut cu anumite afecțiuni și sub influența […]

Cum a salvat o polițistă din Botoșani o fetiță de 3 ani pe care tatăl amenința că o ucide cu maceta

Iulia, o tânără poliștă angajată în cadrul Biroului de Ordine Publică a Municipiului Botoșani, a reușit să salveze viața unei fetițe de 3 ani care era amenințată cu moartea de tatăl aflat sub influența alcoolului, notează Ministerul Afacerilor Interne, într-o postare pe Facebook.


Tatăl fetiței, 36 de ani, cunoscut cu anumite afecțiuni și sub influența băuturilor alcoolice, le-a scos cu violență din casă pe mama și pe bunica acesteia, apoi a amenințat că va ucide fata cu o macetă.


„Iulia a reușit să negocieze cu bărbatul. După o discuție de aproximativ 20 de minute, l-a convins să îi ofere fetița în siguranță!”, notează reprezentanții MAI.


Polițista a reușit să creeze o legătură, bazându-se pe faptul că pe ea o chema Iulia, iar pe bărbat Iulian. Ea l-a convins pe individ că nu are rost să țină copilul martor la scandal, pentru că se poate speria, așa că, pe geamul apartamentului situat la parter, i-a dat agentei ferița.


Iulia: „Am lăcrimat, de parcă era copilul meu”


„Când am luat-o în brațe mi-au lăcrimat imediat ochii, de parcă era copilul meu! În momentul în care i-am dat mamei fetița, am simțit în ochii acestia o bucurie pe care nu o pot exprima!”, a declarat Iulia.


Polițista Iuliana Froicu.

Ulterior, bărbatul s-a predat polițiștilor aflați la fața locului și s-a întocmit un dosar penal pe numele său.


Responsabilii MAI au apelat și la ironie când au prezentat cazul din Moldova: „Ne-am bucura dacă povestea Iuliei se va viraliza cel puțin la fel de mult cum, zilele trecute, s-a viralizat fotografia cu polițista surprinsă în trafic, lângă mașina de serviciu!”. Fotografia cu o agentă sexy, postată vineri pe Facebook de sindicatul polițiștilor, s-a viralizat și a stârnit controverse.


Postarea MAI.