Cum a rămas Silviu Prigoană fără picior, la 22 de ani: „Mi-am tăiat singur tendonul pentru că medicii nu aveau curaj!”

Silviu Prigoană este una dintre cele mai cunoscute personalități autohtone, însă puțini știu că omul de afaceri a traversat cândva momente extrem de grele. Cu ani în urmă, acesta și-a pierdut un picior în condiții înfiorătoare, însă abia recent a dezvăluit toate amănuntele tragediei.

Cum a rămas Silviu Prigoană fără picior, la 22 de ani: „Mi-am tăiat singur tendonul pentru că medicii nu aveau curaj!”

Silviu Prigoană este una dintre cele mai cunoscute personalități autohtone, însă puțini știu că omul de afaceri a traversat cândva momente extrem de grele. Cu ani în urmă, acesta și-a pierdut un picior în condiții înfiorătoare, însă abia recent a dezvăluit toate amănuntele tragediei.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!

Silviu Prigoană este în atenția publicului încă de la începutul anilor 2000, omul de afaceri remarcându-se atât datorită activității sale politice, cât și în ca urmare a celor cinci mariaje, urmate de tot atâtea divorțuri pe care le-a avut cu Adriana Prigoană… Toate încheiate cu scandaluri de pomină. Deși pare că viața lui nu mai prezintă un secret pentru nimeni, puțini sunt cei care știu că omul de afaceri nu are un picior și mai ales că teribilul accident s-a petrecut în condiții dramatice.

Cum a rămas Silviu Prigoană fără picior, la 22 de ani: "Mi-am tăiat singur tendonul pentru că medicii nu aveau curaj!"Cum a rămas Silviu Prigoană fără picior, la 22 de ani: "Mi-am tăiat singur tendonul pentru că medicii nu aveau curaj!"

Silviu Prigoană, accident cutremurător

În anul 1984, la doar 22 de ani, Silviu Prigoană a suferit un accident de muncă, în urma căruia a rămas fără un picior. Pe vremea aceea, omul de afaceri era frigotehnist la o fabrică din Gherla. Invitat la XTra Night Show, Silviu Prigoană a rememorat momentele dramatice prin care a trecut în tinerețe.

”Când am avut accidentul, de fapt s-a învârtit un grătar la cerealele alea de la depozit, era un melc care ducea cerealele în hală la prelucrat. S-a învârtit un grătar și mi-a căzut piciorul înăuntru și mi l-a prins acolo. Mi l-a rupt și mi l-a întins vreo trei metri, nu mi s-a rupt tendonul, și laba piciorului s-a plimbat cam trei metri în față, cu mușchiul ăsta din spate cu tot. Și când au venit cu Salvarea, nu aveau curaj să intre la mine.

Eu am stat vreo jumătate de oră în utilaj. Ei au încercat, dar când au văzut care e treaba… Norocul a fost că aveam la mine o cheie franceză și am dat cu ea în butonul mare și roșu și s-a oprit instalația. Pe urmă, a venit un coleg. Când m-a văzut, i-a anunțat pe toți, au dat telefon la salvare, dar salvarea a venit după vreo jumatate de oră”, a mărturisit Silviu Prigoană la XTra Night Show.

Silviu Prigoană: „Nu am simțit nimic din cauza șocului”

În pofida faptului că se afla în stare de șoc, în urma accidentului, tot Silviu Prigoană a fost cel care a acționat, cei din jurul lui fiind incapabili să acționeze. Drept urmare, cu o stăpânire de sine ieșită din comun, acesta și-a tăiat singur tendonul.

În primele cinci minute eu nu am simțit nimic din cauza șocului. Mi-am dat repede seama că este în neregulă. Era acolo o lampă, am luat cordonul și mi-am făcut garou pe picior, l-am strâns. Când a venit felcerul și au auzit despre ce este vorba nu a avut curaj să intre. Au început cu aparatul de sudură să taie echipamentele pe acolo, dar nu s-a putut face nimic.

Citește și: Silviu Prigoană se căsătorește! Unde și când va avea loc marele eveniment

Citește și: Adriana Bahmuțeanu și Silviu Prigoană, obligați de instanță să petreacă timp împreună: „Mă denigrează în fața copiilor”

Citește și: Cum a început povestea de dragoste dintre Mihaela și Silviu Prigoană: „Mi-am dorit un bărbat bogat!”

Citește și: Mihaela, adevărul despre relația cu Silviu Prigoană și cu familia lui: „Nu a fost simplu”

Citește și: De ce nu se căsătorește Adriana Bahmuțeanu cu iubitul grec: „Oamenii nu se schimbă”

Felcerul îmi spunea că va fi ok, că mergem la chirurgie și îl pun la loc, zicea că mergem la spital, dar piciorul era prins acolo. I-am zis să îmi dea trusa medicală și am luat eu foarfeca și am tăiat eu tendonul ala de acolo, ca să putem pleca la spital. Ei nu aveau curaj să îl taie și eu îi spuneam ”taie tendonul ala, mușchiul ăla”. Când l-am tăiat, a sărit piciorul”, și-a continuat Silviu Prigoană cutremurătoarea dezvăluire.

„8 minute am fost în moarte clinică”

Acela a fost doar începutul dramatic pentru Silviu Prigoană, care, odată ajuns la spital, nu doar că a rămas fără picior, ci a fost și supus unor operații succesive, care i-au pus viața în pericol. La a treia intervenție, tânărul, pe atunci, Silviu Prigoană, a intrat în moarte clinică…

„Pentru că mușchiul din spate mi l-a întins foarte mult, nu mai aveam vascularizare la el. Medicii au încercat să îmi păstreze mușchiul cât de lung, ca să îmi acopere cât de cât osul, ca să mă poată proteza, dar piciorul mi-a intrat în cangrenă, nefiind vascularizat. Am avut încă trei operații. Și având trei operații succesive, din săptămână în săptămână, la ultima operație, timp de opt minute, am murit, opt minute am fost în moarte clinică, din cauza anestezicului, care era prea mult. 

Eu am avut tot timpul impresia, până am văzut prima proteză cum arată, că eu o să am o coadă de mătură, ca pirații. Am conștientizat cam după un an de zile ce s-a întâmplat. Prima dată toată lumea vine și îți plânge de milă, după care încep să te rejecteze, pentru că nu mai poți juca fotbal, nu mai poți să mergi cu ei și te izolează, chiar dacă nu intenționat”, a mai spus omul de afaceri.

Încercările nu s-au terminat aici…

Anul 1984 nu a fost pentru Silviu Prigoană doar cel al accidentului teribil, ci și cel al primei căsătorii, care a avut loc la Cluj. Din nefericire pentru el, dup numai 8 ani de căsnicie, omul de afaceri a rămas văduv, după ce soția sa a încetat din viață, în urma unei boli incurabile. La 30 de ani, a rămas singur cu doi copii, Honorius și Silvius, care, la vremea aceea, aveau 6 și, respectiv, 2 ani și jumătate.

Au urmat apoi cele 5 mariaje cu Adriana Bahmuțeanu, care i-a dăruit, la rândul ei, doi fii, Maximus și Eduard. Ulterior, omul de afaceri și-a refăcut viața alături de Mihaela Prigoană, în anul 2016. Cei doi urmează să se căsătorească după ce se va încheia procesul pe care-l are cu fosta soție din 2016.