Cum a primit un român-elvețian conectat la serviciile secrete un bonus de 6,8 milioane de euro după ce, cu un întreg grup, au fraudat piața RCA – Investigația jurnalistică în Libertatea de mâine

Continuă dezvăluirile despre escrocheria City, cea care a mărit cu 70% prețul asigurărilor auto obligatorii plătite de cetățenii și firmele din România.  de Daniel Ionașcu, Ciprian Ranghel și Cătălin Tolontan La aproape doi ani după ce statul român a descoperit că City a mințit că are un cont de 125 de milioane de euro în Elveția, […]

Cum a primit un român-elvețian conectat la serviciile secrete un bonus de 6,8 milioane de euro după ce, cu un întreg grup, au fraudat piața RCA – Investigația jurnalistică în Libertatea de mâine

Continuă dezvăluirile despre escrocheria City, cea care a mărit cu 70% prețul asigurărilor auto obligatorii plătite de cetățenii și firmele din România. 

de Daniel Ionașcu, Ciprian Ranghel și Cătălin Tolontan

La aproape doi ani după ce statul român a descoperit că City a mințit că are un cont de 125 de milioane de euro în Elveția, nici DIICOT și nici ASF nu au făcut lumină. Responsabilii sunt liberi, nu au existat sechestre, nu s-a recuperat nicio sumă de bani.

Libertatea a început, la mijlocul lui ianuarie 2023, să publice o investigație despre cea mai mare fraudă înregistrată vreodată pe piața de asigurări. Marți, 24 ianuarie, în cel mai recent episod, ziarul a arătat cum Consiliul ASF a aprobat redresarea financiară a City fără să verifice actele prezentate de companie. 

Pe baza unor contracte false și a unor extrase de conturi care nu existau, City a pretins că are 50 de milioane de euro în cont. Mai apoi, avea să spună că are alte 75 de milioane de euro. Dar mistificarea nu s-a terminat aici. 

Libertatea publică mâine schema prin care s-au scos în afara țării zeci de milioane de euro ca „dobânzi” și „comision de succes” pentru păcălirea statului român. 

Oricât de suprarealist sună, faptele, reconstituite de ziar pe baza documentelor oficiale, arată chiar așa: din banii asiguraților, City a plătit comisioane către cei care au fost complicii săi în înșelarea ASF și a celorlaltor instituții care au controlat compania.

Iar Dan Odobescu, proprietarul City, nu a fost singur în această operațiune de fraudă internațională. Cine a luat comisioanele puteți afla în Libertatea de mâine.