Cum a explicat Zelenski decizia de a ceda unei cereri a bărbatului care ținea ostatici într-un autobuz la Luțk

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a explicat de ce a acceptat să îi facă pe plac bărbatului care a luat ostatici într-un autobuz din Luțk, publicând o înregistrare video în care recomanda vizionarea unui documentar despre exploatarea animalelor, așa cum solicitase bărbatul. Zelenski a prezentat într-un comunicat negocierile pe care le-a purtat cu bărbatul înarmat, care […]

Cum a explicat Zelenski decizia de a ceda unei cereri a bărbatului care ținea ostatici într-un autobuz la Luțk

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a explicat de ce a acceptat să îi facă pe plac bărbatului care a luat ostatici într-un autobuz din Luțk, publicând o înregistrare video în care recomanda vizionarea unui documentar despre exploatarea animalelor, așa cum solicitase bărbatul.


Zelenski a prezentat într-un comunicat negocierile pe care le-a purtat cu bărbatul înarmat, care a reţinut peste 10 persoane într-un autobuz la Luţk, oraş situat în vestul Ucrainei.


”Avem un rezultat, toată lumea este în viaţă” a fost argumentul şefului statului ucrainean, în contextul în care unii ucraineni îi reproșau faptul că a acceptat această solicitare bizară, conform news.ro.


Situaţia s-a relaxat după ce Volodimir Zelenski a acceptat să publice o înregistrare video pe pagina sa de Facebook, în care recomanda vizionarea ”Earthlings”, un film documentar din 2005, narat de actorul american Joaquin Phoenix, care condamnă tratamentele rele aplicate animalelor.


Zelenski a explicat că s-a înţeles cu bărbatul care a luat ostatici, în vârstă de 44 de ani, identificat ca fiind Maxim Krivoş, ca acesta ”să elibereze trei persoane, iar după aceea eu să înregistrez acest video”.


După publicarea înregistrării video, răpitorul a eliberat ceilalţi ostatici şi a fost arestat, iar Volodimir Zelenski a şters imaginile.


Bărbatul care a luat ostatice mai multe persoane aflate într-un autobuz în centrul oraşului Luţk, situat în vestul Ucrainei, s-a predat după 12 ore, a anunțat ieri, 21 iulie, agenția ucraineană Interfax.


„S-a predat și a fost reținut, toți ostaticii sunt în siguranță”, a declarat aseară un reprezentant al Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU).