Cum a ajuns zona Dâmbu – Obor din Ploiești să fie dezvoltată de marii investitori. Urmează un ”boom” imobiliar?

Zona Dâmbu – Obor era până acum câțiva zece ani una dintre cele mai sărace din Ploiești. Potențialul dezvoltării acestui cartier a fost ”mirosit” mai întâi de micii comercianți, iar ulterior de investitori puternici, atât autohtoni, cât și străini. Astfel, prima investiție de amploare a constat în construcția magazinului de materiale de construcții și bricolaj […] Articolul Cum a ajuns zona Dâmbu – Obor din Ploiești să fie dezvoltată de marii investitori. Urmează un ”boom” imobiliar? apare prima dată în Observatorul Prahovean.

Cum a ajuns zona Dâmbu – Obor din Ploiești să fie dezvoltată de marii investitori. Urmează un ”boom” imobiliar?

Zona Dâmbu – Obor era până acum câțiva zece ani una dintre cele mai sărace din Ploiești. Potențialul dezvoltării acestui cartier a fost ”mirosit” mai întâi de micii comercianți, iar ulterior de investitori puternici, atât autohtoni, cât și străini.

Astfel, prima investiție de amploare a constat în construcția magazinului de materiale de construcții și bricolaj Artsani. Aceasta a schimbat total fața zonei respective, care nu se bucura până atunci de o imagine foarte bună.

A urmat construirea și inaugurarea în anul 2013 a mall-ului AFI Ploiești și singurul de pe raza Municipiului. Complexul comercial are o suprafață totală închiriabilă de 28.000 mp distribuită pe două etaje și aproape 1.000 de locuri de parcare, fiind singurul mall din Prahova cu parcare subterană.

În 2014 a fost ridicat, peste drum de mall și magazinul Dedeman. Vânzările acestuia din urmă au mers atât de bine, încât frații Pavăl au decis construirea unui al doilea magazin la Blejoi, care va fi inaugurat până la sfârșitul acestui an.

Cea mai recentă investiție în zonă este magazinul Lidl, unul dintre cele mai mari din Prahova. Acesta are o suprafață de vânzare de peste 1.300 mp, dispune de peste 110 de locuri de parcare, precum și de o stație de încărcare pentru automobilele electrice. Este singurul cu acoperiș ”verde” din întreg lanțul de supermarket-uri din țară. Astfel, vegetația amplasată pe acoperiș are rolul de a filtra în mod natural apa pluvială, datorită multiplelor straturi componente, și de a reduce în același timp cantitatea de apă deversată în sistemele de canalizare.

Toate aceste investiții au venit la pachet cu extinderea și modernizarea rețelei de apă, energie electrică și gaze, pentru că vechea infrastructură nu făcea față noilor valori de consum, dar și cu modificarea infrastructurii rutiere, chiar dacă aceasta se dovedește a fi depășită în momentele cu valori mari de trafic.

Dezvoltarea economică și comercială a zonei a coincis cu investiții imobiliare, astfel încât în zona mall-ului a apărut, de exemplu chiar și un hotel. Totodată multe dintre casele din zonă au fost modernizate, semn că aceasta începe să arate și un potențial imobiliar greu de neglijat.

Articolul Cum a ajuns zona Dâmbu – Obor din Ploiești să fie dezvoltată de marii investitori. Urmează un ”boom” imobiliar? apare prima dată în Observatorul Prahovean.