CTP, după conferință de presă a lui Iohannis: „Pentru el ar fi mai ușor dacă PNL pierde alegerile”

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a avut un comentariu ironic, după ultimele declarații ale președintelui Klaus Iohannis de la conferința săptămânală de presă. În editorialul său din Republica, CTP scrie că, în contextul în care șeful statului refuză sistematic să recunoască vreo greșeală a executivului liberal, ar fi mai ușor pentru președinte dacă PNL ar pierde […]

CTP, după conferință de presă a lui Iohannis: „Pentru el ar fi mai ușor dacă PNL pierde alegerile”

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a avut un comentariu ironic, după ultimele declarații ale președintelui Klaus Iohannis de la conferința săptămânală de presă. În editorialul său din Republica, CTP scrie că, în contextul în care șeful statului refuză sistematic să recunoască vreo greșeală a executivului liberal, ar fi mai ușor pentru președinte dacă PNL ar pierde alegerile: ”Ar continua încă 4 ani să afurisească PSD”.


Cristian Tudor Popescu a observat, mai întâi, ”singurul accent oarecum negativ la adresa unui membru al guvernului PNL. Președintele a calificat declarația ministrului sănătății despre tragedia de la Piatra Neamț, «Toți suntem vinovați», ca insuficient rumegată: Prin urmare, dl Tătaru poate fi clasificat între rumegătoare?”.


Jurnalistul Cristian Tudor Popescu

Însă, urmărind răspunsurile șefului statului, a remarcat că, din nou, ”dl Iohannis a refuzat sistematic să recunoască vreo greșeală a executivului liberal”.


“Domnia sa ar continua încă 4 ani să afurisească PSD în conferințe de presă”


Jurnalistul concluzionează amar: ”Pe cale de consecință, ar fi mai ușor pentru președinte, nu pentru România, dacă PNL ar pierde alegerile din 6 decembrie și n-ar mai face guvernul. Domnia sa ar continua încă 4 ani să afurisească PSD în conferințe de presă”.


Dacă le va câștiga și dl Iohannis va dispune de o majoritate parlamentară și o guvernare PNL cu tot atâtea mâini moarte și piloși ca actuala, nu va mai avea nicio scuză pentru istorie când de reformele cruciale pentru România se va alege praful.

Cristian Tudor Popescu:

Iohannis a lansat un nou atac la PSD, în contextul tragediei de la Piatra Neamţ, considerându-i pe social-democraţi ”vinovatul moral”.


Întrebat marți, 17 octombrie, în conferința de presă săptămânală de reporterul Libertatea acreditat la Cotroceni despre numirile politice din spitale, președintele Klaus Iohannis a dat vina pe PSD care are majoritate în Parlament.


”Autorităţile locale pesediste, e un adevăr care trebuie să-l spunem, au aplicat după urechi măsurile de la centru, în spirit electoral. La Piatra Neamţ, baronii roşii au schimbat şefii de spital de capul lor. Autorităţile locale pesediste pun permanent piedici deciziilor guvernamentale, nu alocă resurse suficiente şi preferă improvizaţii care, în cele din urmă, în mod tragic, fac victime. Această situaţie nu poate continua aşa”, a mai spus șeful statului.


România are nevoie de reforme profunde, care sunt posibile doar cu sprijinul unei largi majorităţi parlamentare. De aceea, votul din 6 decembrie e mai important ca oricând, pentru a fi posibil procesul de reconstrucţie a României.

Klaus Iohannis: