Criza de semiconductoare se va transforma în supraproducție, până în anul 2023

Actuala penurie de semiconductoare are toate șansele să devină o problemă de supraproducție, mai toți specialiștii în domeniu estimând o creștere majoră a ofertei de semiconductoare, în următorii ani. Astfel, potrivit IDC, criza de semiconductoare […] Articolul Criza de semiconductoare se va transforma în supraproducție, până în anul 2023 apare prima dată în Go4IT.

Criza de semiconductoare se va transforma în supraproducție, până în anul 2023

Actuala penurie de semiconductoare are toate șansele să devină o problemă de supraproducție, mai toți specialiștii în domeniu estimând o creștere majoră a ofertei de semiconductoare, în următorii ani.

Astfel, potrivit IDC, criza de semiconductoare se va transforma într-una de supracapacitate până în anul 2023, majoritatea jucătorilor din industrie fiind mai degrabă preocupați să-și suplimenteze capacitatea de producție, decât să analizeze în mod concret cererea potențială venită din piață.

Datorită deficitului global de microprocesoare, producătorii de semiconductori nu au reușit să satisfacă cererea pentru anumite produse, cum ar fi noua generație Xbox Series X și cele mai recente unități GPU pentru PC.

Mai mulți producători, inclusiv Intel , Samsung și TSMC, au planuri pentru facilități avansate de fabricare a cipurilor. Guvernul SUA a adoptat recent o legislație pentru a ajuta procesul de fabricare a microprocesoarelor. Totuși, extinderile de capacitate promise nu vor aduce rezultate concrete mai devreme de anul viitor.

Oficialii TSMC au declarat în ultimul buletin adresat investitorilor că nu anticipează rezolvarea problemelor pe lanțul de aprovizionare mai devreme de anul 2023, acesta fiind termenul actual pentru finalizarea operațiunilor actuale de extindere a capacității de producție.

Printre clienții TSMC direcți afectați se numără companii de primă mână precum Apple, Nvidia, Broadcom și Qualcomm.

Articolul Criza de semiconductoare se va transforma în supraproducție, până în anul 2023 apare prima dată în Go4IT.