Corina Chiriac și-a lansat noul volum „Două piese de teatru”, la 73 de ani: „Rămân fidelă primei iubiri” / EXCLUSIV

Corina Chiriac și-a lansat noul volum „Două piese de teatru”, la 73 de ani. Corina Chiriac a scris un volum nou pe care îl lansează astăzi, 28 noiembrie. Cartea se numește ”Două piese de teatru”, iar evenimentul are loc la Teatrul Odeon din Capitală. Celebra artistă nu este la prima performanță de acest gen. Prima […]

Corina Chiriac și-a lansat noul volum „Două piese de teatru”, la 73 de ani: „Rămân fidelă primei iubiri” / EXCLUSIV

Corina Chiriac și-a lansat noul volum „Două piese de teatru”, la 73 de ani. Corina Chiriac a scris un volum nou pe care îl lansează astăzi, 28 noiembrie. Cartea se numește ”Două piese de teatru”, iar evenimentul are loc la Teatrul Odeon din Capitală. Celebra artistă nu este la prima performanță de acest gen. Prima carte scrisă de ea a fost lansată în anul 2006.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!

Corina Chiriac și-a lansat noul volum „Două piese de teatru”, la 73 de ani. Corina Chiriac a scris noul volum ”Două piese de teatru”, pe care îl va lansează luni, 28 noiembrie. Evenimentul are loc la Teatrul Odeon din Capitală. Artista îi așteaptă la lansare pe toți cei care o iubesc și care i-au urmărit cariera artistică, de-a lungul timpului.

Corina Chiriac și-a lansat noul volum „Două piese de teatru”, la 73 de ani: „Rămân fidelă primei iubiri” / EXCLUSIVCorina Chiriac și-a lansat noul volum „Două piese de teatru”, la 73 de ani: „Rămân fidelă primei iubiri” / EXCLUSIV

Citește și: Povestea numelui primit de Corina Chiriac la naștere:”Așa făceau toți părinții din acea perioadă”

Citește și: Ovidiu Lipan Țăndărică, dezvăluiri despre relația cu marea sa dragoste, Corina Chiriac:”A fost o trăire unică”

Citește și: Ce relație are Radu Ștefan Bănică cu frații lui și cu Andreea Marin: „Pot să spun că am avut…” / EXCLUSIV

Citește și: Claudiu Istodor, adevărul despre relația cu Maia Morgenstern. Cum se înțeleg, în realitate, după divorț: „Relația e puțin deosebită, aș numi-o mai crudă” / INTERVIU

Corina Chiriac și-a lansat noul volum „Două piese de teatru”, la 73 de ani

Corina Chiriac s-a apucat de scris și lansează cărți de autor. De această dată, interpreta lansează volumul „Două piese de teatru”. Evenimentul are loc luni, 28 noiembrie 2022, la Teatrul ODEON din Capitală, începând cu ora 18.00.

”Îmi face o deosebită plăcere să vă invit luni la o nouă lansare, un volum intitulat ”Două piese de teatru”, pe care l-am scris cu mult drag și pe care sper să îl citiți cu plăcere. Nu este primul volum de autor. Cei care doresc pot găsi la evenimentul meu și cartea ”Minuni trăite””, a declarat Corina Chiriac, pentru viva.ro.

Cu acest prilej, artista va fi redescoperită în calitate de dramaturg. Nu este primul vomul scris de celebra interpretă. Aceasta a publicat prima dată o carte în anul 2006.

Corina Chiriac: ”Mi-e dor de arta spectacolului”

„Mi-e dor de arta spectacolului pe care am învățat-o și am admirat-o în studenție, deci rămân fidelă primei iubiri! Rămân fidelă marelui Creator de artă, pentru că adevărata artă a spectacolului aparține Alpha și Omega, Bunului Dumnezeu, care este nemăsurat în inventivitate, diversitate și splendoare! În fața acestui Spectacol Cosmic ne regăsim copii și admirăm cu ochii larg deschiși tot ce ne înconjoară, pentru că întreg spectacolul din jur este spectaculos!”, a declarat Corina Chiriac.

Lucrarea cuprinde piesele de teatru „Amant de profesie” și „Serenadă pentru Carul Mare” scrise, prima, la începutul anilor ‘70, și cea de-a doua la mijlocul anilor ’80. Textele spumoase, savuroase, jucabile şi astăzi redau situaţii diferite de viaţă care și-au păstrat trista sau suava actualitate.

Evenimentul de lansare se va încheia cu o sesiune de autografe oferite cu generozitate de către doamna Corina Chiriac.

Corina Chiriac este absolventă de Teatru

Corina Chiriac, artista care a încântat generații întregi de români cu vocea sa inconfundabilă este absolventă a UNATC „I.L.Caragiale” București (promoția 1972, clasa Actorie, profesori Constantin Moruzan și Mihai Mereuță) și a debutat ca actriță, studentă fiind, pe scena Teatrului de Comedie.

„Personal, am iubit încă de copil spectacolul ca fenomen și artiștii ca făuritori de fenomen. La 21 de ani, absolvisem Facultatea de Teatru, mă lansasem deja în industria muzicală și mă pregăteam de o carieră de solist vocal. Parcă înțelegând că s-ar putea să nu mai joc teatru, am scris, într-o vacanță de vară, prima mea piesă de teatru, De profesie amant. M-am jucat cu textul, cu rolurile și, după ce piesa a fost gata, am încuiat-o într-un sertar”, susține artista.

Corina Chiriac: ”Textele reprezintă genul de teatru care se scria și..”

”Mă așteptau turnee, concerte, emisiuni de televiziune… Pe la 35 de ani, eram deja o interpretă de muzică ușoară consacrată. Într-o iarnă teribil de geroasă, când nu se țineau concerte și nu se pleca în turneu, mi s-a făcut dor de teatru și am scris o a doua piesă, Serenadă pentru Carul Mare. Textele reprezintă genul de teatru care se scria și se prezenta publicului până prin anii 1990, când, răsturnându-se întreaga arătură politico-socială, s-a crezut că este nevoie de o schimbare și în textul, și în forma de reprezentație a spectacolului de teatru clasic”, a mai declarat Corina Chiriac.

La stand-ul Editurii Şcoala Ardelelană, care va fi amplasat în foaierul Teatrului ODEON se va regăsi şi cartea „Minuni trăite”, volumul autobiografic publicat de marea artistă, care curpinde poveștile unei vieți pline de talent, muncă, întâlniri de suflet, pierderi și regăsiri, emigrare și întoarcere, o viață în care cumpenele i-au fost vegheate de intervenția divină.

Foto: Facebook.