Coreea de Sud își pregătește copiii pentru un viitor high-tech. Roboții, introduși în grădinițe

Mai mulți roboți de mici dimensiuni au fost introduși în mai multe grădinițe din Seul, în cadrul unui proiect-pilot prin care autoritățile sper ca următoarea generație să fie pregătită pentru mai multă interacțiune cu astfel de dispozitive, în contextul în care țara se așteptată ca inteligența artificială să devină tot mai importantă, relatează The Guardian. […]

Coreea de Sud își pregătește copiii pentru un viitor high-tech. Roboții, introduși în grădinițe

Mai mulți roboți de mici dimensiuni au fost introduși în mai multe grădinițe din Seul, în cadrul unui proiect-pilot prin care autoritățile sper ca următoarea generație să fie pregătită pentru mai multă interacțiune cu astfel de dispozitive, în contextul în care țara se așteptată ca inteligența artificială să devină tot mai importantă, relatează The Guardian.


Robotul „Alpha Mini”, care are doar 24,5 centimetri înălțime, poate dansa, cânta, recita povești și chiar învață mișcări de kung fu, în timp ce copiii îi imită mișcările. „Stimulează creativitatea copiilor”, susține profesorul Byun Seo-yeon pentru Agence France-Presse, în timpul unei vizite la grădinița „Maru” din Seul.


Roboții sunt testați în 300 de creșe și centre de îngrijire a copiilor din Seul, guvernul recomandând programul pentru copiii cu vârste între 3 și 5 ani.


„În viitor, cunoaşterea modului de gestionare a inteligenţei artificiale şi a instrumentelor conexe va fi foarte importantă”, a declarat Han Dong-seog, de la divizia de îngrijire a copiilor a guvernului Seul, pentru Agence France-Presse.


Astfel, „Alpha Mini” face parte din programul zilnic al copiilor, care se bucură că aparatul le ascultă ordinele. „Când îi spun să cânte, cântă. Îi spun să danseze și dansăm împreună”, a spus Lee Ga-yoon, în vârstă de 5 ani.


Oficialii sud-coreeni cred că astfel copiii vor fi pregătiți pentru un viitor high-tech.


„Credem că această experiență în grădinițe va avea un efect de durată pe parcursul tinereții lor și ca adulți”, a spus Han Dong-seog.


I

Foto: Profimedia