Copil de șase ani din Bacău, otrăvit cu mătrăgună. A fost transportat cu elicopterul SMURD la spitalul din Iași

Un băieţel de şase ani din satul Tamași, județul Bacău, a fost transportat la Spitalul de Pediatrie din Iaşi, cu elicopterul, după ce ar fi mâncat fructe sau seminţe ce păreau a fi de mătrăgună. Băiatul este tahicardic şi somnolent, transmite Mediafax. Băiețelul a ajuns iniţial la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Județean Bacău, […]

Copil de șase ani din Bacău, otrăvit cu mătrăgună. A fost transportat cu elicopterul SMURD la spitalul din Iași

Un băieţel de şase ani din satul Tamași, județul Bacău, a fost transportat la Spitalul de Pediatrie din Iaşi, cu elicopterul, după ce ar fi mâncat fructe sau seminţe ce păreau a fi de mătrăgună. Băiatul este tahicardic şi somnolent, transmite Mediafax.


Băiețelul a ajuns iniţial la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Județean Bacău, însă a fost transportat la Iași, cu un elicopter SMURD.


Contactat de Mediafax, mdicul şef UPU SMURD Iaşi spune că băiatul a fost transferat cu elicopterul fiindcă că avea nevoie de îngrijiri la Spitalul de Pediatrie de la Iaşi.


Copilul a ajuns la UPU la Spitalul de Pediatrie Bacău după ce ar fi mâncat de pe câmp nişte fructe sau seminţe de pe câmp ce păreau a fi de mătrăgună, conform mamei. Este somnolent, tahicardic şi a fost transferat cu elicopterul SMURD la Spitalul Sfânta Maria Iaşi.

Diana Cimpoeşu, medic şef UPU SMURD Iaşi:
Caz similar, cu o fetiță care a confundat mătrăguna cu strugurii

Atât fructele, cât şi frunzele de mătrăgună sunt extrem de toxice. Consumarea fructelor duce la delir, halucinaţii, pupile dilatate, sensibilitate la lumină, tahicardie, dureri de cap, erupţii ale pielii şi convulsii. Dacă nu primesc ajutor la timp, persoanele care mănâncă aceste fructe, vor muri din cauza problemelor de respiraţie şi a ritmului alert al inimii.


În 2017, tot la spitalul din Iași, au fost două cazuri similare, cu un băiețel și o fetiță de șapte ani, care au mâncat fructe de mătrâgună pe care le-au confundat cu strugurii. Băiatul a murit.