Copii între 12 şi 15 ani vor fi incluși în studii clince pentru vaccinul anti-COVID

Pfizer și Moderna caută să extindă utilizarea vaccinului anti-Covid și la copii cu vârste cuprinse între 12-15 ani, respectiv la adolescenți între 16-18 ani, informează Spotmedia, care citează The Guardian. Potrivit sursei citate, compania farmaceutică americană Pfizer a anunţat vineri că a încheiat înscrierea copiilor cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani într-un studiu […]

Copii între 12 şi 15 ani vor fi incluși în studii clince pentru vaccinul anti-COVID

Pfizer și Moderna caută să extindă utilizarea vaccinului anti-Covid și la copii cu vârste cuprinse între 12-15 ani, respectiv la adolescenți între 16-18 ani, informează Spotmedia, care citează The Guardian.


Potrivit sursei citate, compania farmaceutică americană Pfizer a anunţat vineri că a încheiat înscrierea copiilor cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani într-un studiu clinic privind serul împotriva coronavirusului.


Studiul Pfizer, care a fost anunţat în luna octombrie, beneficiază de peste 2.000 de copii, a transmis o purtătoare de cuvânt.


Vaccinurile Pfizer/ BioNTech şi Moderna, care sunt aprobate pentru utilizare în SUA şi Uniunea Europeană, nu sunt administrate copiilor cu vârste sub 16, respectiv 18 ani, din cauza lipsei informaţiilor din studii.Luna trecută, Moderna a început, de asemenea, un studiu pentru a-şi testa vaccinul, pentru care este folosită o tehnologie similară Pfizer, pe adolescenţi cu vârste cuprinse între 12 şi 18 ani.


Copiii infectaţi cu SARS-CoV-2 rareori au simptome severe, dar asta nu înseamnă că nu pot răspândi virusul. Nu este clar nici dacă cei vaccinaţi împotriva COVID-19 pot transmite sau nu boala.