Contribuabilii constănțeni pot beneficia de anularea majorărilor de întârziere, iar cererile și notificările pot fi depuse și online

Persoanele fizice și juridice care au obligații de plată la bugetul local restante la data de 31 martie 2020 pot beneficia, până pe data de 15 decembrie, de anularea majorărilor de întârziere aferente obligațiilor fiscale [...] The post Contribuabilii constănțeni pot beneficia de anularea majorărilor de întârziere, iar cererile și notificările pot fi depuse și online first appeared on Constanța NEWS.

Contribuabilii constănțeni pot beneficia de anularea majorărilor de întârziere, iar cererile și notificările pot fi depuse și online

Persoanele fizice și juridice care au obligații de plată la bugetul local restante la data de 31 martie 2020 pot beneficia, până pe data de 15 decembrie, de anularea majorărilor de întârziere aferente obligațiilor fiscale principale restante.

Potrivit Serviciului Public de Impozite și Taxe (SPIT) Constanța, pentru a beneficia de anularea majorărilor de întârziere, contribuabilii trebuie să îndeplinească următoarele cerințe:

  1. să achite toate obligațiile bugetare principale restante la 31 martie 2020 inclusiv, până la data depunerii cererii de anulare a accesoriilor;
  2. să achite toate obligațiile bugetare principale și accesorii cu termene de plată cuprinse între data de 1 aprilie 2020 și data depunerii cererii de anulare a accesoriilor, inclusiv;
  3. să depună o cerere de anulare a accesoriilor după îndeplinirea în mod corespunzător a condițiilor prevăzute mai sus, dar nu mai târziu de 15 decembrie 2020.

Debitorii care vor să beneficieze de anularea obligațiilor bugetare accesorii pot depune o notificare cu privire la intenția lor și își pot achita debitul și în mod eșalonat până cel târziu la data de 15 decembrie 2020.

Cererile și notificările pot fi trimise și prin e-mail la următoarele agenții fiscale:

Formularele tip pot fi descărcate de pe site-ul instituției: https://www.spit-ct.ro/documente-declarare-persoane-fizice.

SPIT Constanța recomandă contribuabililor să evite, mai ales în această perioadă, deplasarea la ghișeele instituției și să utilizeze serviciile online disponibile pe site-ul www.spit-ct.ro. Operațiunile rezolvate la ghișeele instituției se pot realiza și prin metode alternative la distanță, mai simplu, mai rapid, mai prudent.

The post Contribuabilii constănțeni pot beneficia de anularea majorărilor de întârziere, iar cererile și notificările pot fi depuse și online first appeared on Constanța NEWS.