Consiliul Județean Prahova solicită finanțare europeană de 8,3 milioane de lei pentru Spitalul Județean de Urgență Ploiești. Lista echipamentelor medicale care vor fi achiziționate

Aleșii județeni au aprobat, miercuri, ultimele detalii pentru obținerea unei finanțări europene în valoare de peste 8,3 milioane de lei, fonduri destinate pentru acoperirea  cheltuielilor efectuate anul trecut din cauza epidemiei de Covid-19, dar și pentru achiziționarea de noi echipamente medicale la Spitalul Județean de Urgență Ploiești. Hotărârea Consiliului Județean Prahova, aprobată cu majoritate de […] Articolul Consiliul Județean Prahova solicită finanțare europeană de 8,3 milioane de lei pentru Spitalul Județean de Urgență Ploiești. Lista echipamentelor medicale care vor fi achiziționate apare prima dată în Observatorul Prahovean.

Consiliul Județean Prahova solicită finanțare europeană de 8,3 milioane de lei pentru Spitalul Județean de Urgență Ploiești. Lista echipamentelor medicale care vor fi achiziționate

Aleșii județeni au aprobat, miercuri, ultimele detalii pentru obținerea unei finanțări europene în valoare de peste 8,3 milioane de lei, fonduri destinate pentru acoperirea  cheltuielilor efectuate anul trecut din cauza epidemiei de Covid-19, dar și pentru achiziționarea de noi echipamente medicale la Spitalul Județean de Urgență Ploiești.

Hotărârea Consiliului Județean Prahova, aprobată cu majoritate de voturi, face parte dintr-o serie de proiecte pentru accesarea de fonduri europene necesare pentru dotarea cu echipamente medicale și de protecție medicală, în vederea prevenirii extinderii infectării cu noul Coronavirus și pentru tratarea pacienților infectați din unitățile sanitare aflate în subordinea Consiliului Județean Prahova.

Proiectul de astăzi face referire la atragerea unei finanțări de 8.397.993,60 lei, fonduri europene care ar urma să acopere pe de o parte cheltuielile efectuate anul trecut pentru achiziționarea de materiale de protecție, iar pe de altă parte să asigure sumele necesare pentru achiziționarea de echipamente medicale noi.

„Este vorba despre un proiect pentru obținerea de finanțare nerambursabilă în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare. Fondurile obținute vor acoperi urmează să acopere cheltuielile efectuate anul trecut pentru achiziționarea de materiale de protecție, în contextul epidemiei Covid-19, iar alte sume vor fi destinate pentru achiziționarea de echipamente medicale noi”, a precizat dr. Bogdan Nica, managerul Spitalului Județean de Urgență Ploiești.

Cererea de finanțare a fost depusă de Consiliul Județean Prahova încă de anul trecut, astăzi proiectul fiind completat cu un acord de parteneriat între Consiliul Județean Prahova și Spitalul Județean de Urgență Ploiești, unitatea medicală fiind de altfel beneficiarul investiției.

Reamintim faptul că prin această axă de finanțare europeană sunt eligibile cheltuielile aferente pentru dotarea cu echipamente noi, dar și pentru achiziționarea de măști, mănuși și halate, absolut necesare în contextul epidemiei Covid-19.

Pe lista de echipamente care ar urma să fie achiziționate din fonduri europene figurează:

  • 4 ventilatoare de înaltă performanță cu conectare la sursa de oxigen
  • 10 paturi pentru terapie intensivă
  • 4 aparate laringoscop cu fibră optică,
  • 2 aparate Rx mobil digital
  • 1 analizator automat pentru hemoglobină glicozată (1)
  • 6 atomizoare
  • 10 nebulizatoare pentru dezinfecție
  • 1 unitate CT media scan inovativă de urgență

Articolul Consiliul Județean Prahova solicită finanțare europeană de 8,3 milioane de lei pentru Spitalul Județean de Urgență Ploiești. Lista echipamentelor medicale care vor fi achiziționate apare prima dată în Observatorul Prahovean.