Comoara descoperită de un bărbat, pusă pe seama modelului de detector de metale folosit

Un bărbat a descoperit, cu ajutorul unui detector de metale, monede în valoare de 130.000 de dolari în spatele barului la care merge frecvent. Luke Mahoney, în vârstă de 40 de ani, a descoperit peste […] Articolul Comoara descoperită de un bărbat, pusă pe seama modelului de detector de metale folosit apare prima dată în Go4IT.

Comoara descoperită de un bărbat, pusă pe seama modelului de detector de metale folosit

Un bărbat a descoperit, cu ajutorul unui detector de metale, monede în valoare de 130.000 de dolari în spatele barului la care merge frecvent.

Luke Mahoney, în vârstă de 40 de ani, a descoperit peste 1.000 de monede de argint în spatele barului The Lindsey Rose, din Lindsey, Suffolk.

Bărbatul, tată a trei copii, a declarat că aceasta este cea mai mare comoară descoperită de el până acum. Mahoney deține un magazin de detectoare de metale, Joan Allen Electronics.

Antreprenorul a făcut descoperirea la scurt timp după ce a fost la bar pentru a mânca și bea ceva. „Imediat am auzit semnalul și am dat peste această monedă cu Carol I. Apoi am auzit un alt semnal, apoi altul. (Monedele – n.e.) Erau peste tot”, a declarat el, citat de BBC.

Un detector de metale „unic”

Monedele provin din secolele 16 și 17. Nigel Mills, un expert în monede vechi, crede că cele descoperite de Mahoney se pot vinde cu cel puțin 130.000 de dolari la licitație. Potrivit istoricilor, cel mai probabil monedele au fost ascunse în pământ de un nobil în timpul Războiului Civil Englez (1642 – 1651).

Bărbatul susține că succesul lui se datorează detectorului de metale „unic” pe care îl folosește, un model Minelab Equinox 800. El este convins că alte dispozitive de acest fel nu ar fi detectat monedele. Pe Amazon.de, dispozitivul costă aproximativ 1.000 de euro.

Minelab Equinox 800

Mahoney va trebui să împartă, cel mai probabil, profitul cu prietenii lui Charlie și James Buckle, care dețin barul și terenul pe care a fost descoperită comoara.

Articolul Comoara descoperită de un bărbat, pusă pe seama modelului de detector de metale folosit apare prima dată în Go4IT.