Cod galben de ploi torențiale și furtuni pentru 14 județe, între care și Ialomița

Administrația Naţională de Meteorologie a emis un Cod Galben de vreme severă, ce prevede instabilitate atmosferică temporar accentuată, pentru 14 județe din sud-estul țării, între care și Ialomița. Potrivit ANM, în Muntenia, Dobrogea și estul [...]

Cod galben de ploi torențiale și furtuni pentru 14 județe, între care și Ialomița

Administrația Naţională de Meteorologie a emis un Cod Galben de vreme severă, ce prevede instabilitate atmosferică temporar accentuată, pentru 14 județe din sud-estul țării, între care și Ialomița.

Potrivit ANM, în Muntenia, Dobrogea și estul Olteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului cu viteze de 55 – 65 km/h și, izolat de peste 70 – 80 km/h. Pe alocuri se vor semnala vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25 – 35 l/mp.

Interval de valabilitate este de sâmbătă, 14 mai, ora 12.00, până duminică, 15 mai, ora 10.00. Județele vizate de avertizare sunt Giurgiu, Dâmbovița, Ilfov, Prahova, Buzău, Brăila, Ialomița, Călărași, Constanța, Tulcea, Vâlcea, Argeș, Olt și Teleorman.