CNSU: Turiștii izolați în Maroc vor fi repatriați cu o aeronavă Tarom. Costurile vor fi suportate de la bugetul de stat

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat în ședința de marți, 30 noiembrie 2021, hotărârea prin care cetățenii români aflați în Maroc vor fi repatriați. Aceștia au rămas blocați în Maroc, ca urmare a suspendării tuturor zborurilor directe cu această destinație. Hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență a decis repatrierea cetățenilor români aflați în […] Articolul CNSU: Turiștii izolați în Maroc vor fi repatriați cu o aeronavă Tarom. Costurile vor fi suportate de la bugetul de stat apare prima dată în Observatorul Prahovean.

CNSU: Turiștii izolați în Maroc vor fi repatriați cu o aeronavă Tarom. Costurile vor fi suportate de la bugetul de stat

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat în ședința de marți, 30 noiembrie 2021, hotărârea prin care cetățenii români aflați în Maroc vor fi repatriați. Aceștia au rămas blocați în Maroc, ca urmare a suspendării tuturor zborurilor directe cu această destinație.

Hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență a decis repatrierea cetățenilor români aflați în Regatul Maroc, inclusiv prin activarea Mecanismul European pentru Protecție Civilă.

Situația a apărut ca urmare a suspendării tuturor zborurilor directe cu această destinație.

Pentru punerea în executare a acestor prevederi a fost abilitat Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Afacerilor Interne prin Departamentul pentru Situații de Urgență și Ministerul Transporturilor și Infrastructurii prin Compania Națională de Transporturi Aeriene Române TAROM să întreprindă măsurile din competență.

„Costurile aferente desfășurării activității menționate la pct. 1 să fie asigurate din bugetul de stat, de la Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului prin bugetele ministerelor implicate și prin Mecanismul European pentru Protecție Civilă”, a precizat CNSU.

Românii vor fi aduși în țară, joi, cu o aeronavă Tarom.

Citește și: MAE: 72 de turiști români izolați în Maroc, după ce cursele aeriene au fost anulate

Articolul CNSU: Turiștii izolați în Maroc vor fi repatriați cu o aeronavă Tarom. Costurile vor fi suportate de la bugetul de stat apare prima dată în Observatorul Prahovean.