CNSU a hotărât noi măsuri de relaxare de Sărbători. Masca de protecție nu va mai fi obligatorie pe stradă, iar la mall se poate intra și cu test negativ

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat, marți, un nou set de măsuri de relaxare care vor intra în vigoare în  momentul aprobării de către Guvern. Masca de protecție nu va mai fi obligatorie în spații deschise, iar la mall se va putea intra și cu un test negativ. În plus, vor fi eliminate […] Articolul CNSU a hotărât noi măsuri de relaxare de Sărbători. Masca de protecție nu va mai fi obligatorie pe stradă, iar la mall se poate intra și cu test negativ apare prima dată în Observatorul Prahovean.

CNSU a hotărât noi măsuri de relaxare de Sărbători. Masca de protecție nu va mai fi obligatorie pe stradă, iar la mall se poate intra și cu test negativ

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat, marți, un nou set de măsuri de relaxare care vor intra în vigoare în  momentul aprobării de către Guvern. Masca de protecție nu va mai fi obligatorie în spații deschise, iar la mall se va putea intra și cu un test negativ. În plus, vor fi eliminate restricțiile de circulație.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat prelungirea stării de alertă începând cu 9 decembrie, dar și un set nou de măsuri de relaxare.

Hotărârea CNSU prevede:

  • eliminarea interdicțiilor de circulație a persoanelor
  • creșterea intervalului orar în care este permisă desfășurarea activităților cu publicul, respectiv de la 05.00 – 23.00
  • eliminarea obligativității purtării măștii de protecție pentru toate spațiile deschise. Masca de protecție este obligatorie în spații închise, spații comerciale, spații publice deschise cu aglomerări de persoane, mijloace de transport, locul de muncă, piețe și târguri.
  • eliminarea restricțiilor privind programul operatorilor economici, de tipul restaurante și cafenele în intervalul 24 – 25 decembrie 2021 și 31 decembrie 2021 – 1 ianuarie 2022.
  • Se propune ca activitatea cu publicul a operatorilor economici, dispuși în interiorul sau în afara parcurilor și centrelor comerciale, care au ca obiect principal de activitate comercializarea produselor nealimentare, să fie permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru cele care au trecut prin boală, dar și pentru persoanele care prezintă un test negativ RT-PCR sau un test antigen rapid negativ. Măsura nu se aplică benzinăriilor sau punctelor farmaceutice.
  • permiterea cazării în structurile turistice și pentru persoanele care prezintă un test RT-PCR negativ sau un test antigen rapid negativ
  • permiterea accesului tuturor persoanelor în cadrul spațiilor de comercializare al produselor nealimentare, cu suprafața mai mică sau egală cu 200 mp, cu asigurarea unei suprafețe minime de 4 mp/persoană.
  • se propune ca activitatea cultelor religioase să se desfășoare în interiorul și/sau în afară cu respectarea regulilor de protecție sanitară

Articolul CNSU a hotărât noi măsuri de relaxare de Sărbători. Masca de protecție nu va mai fi obligatorie pe stradă, iar la mall se poate intra și cu test negativ apare prima dată în Observatorul Prahovean.