Clarificări de la autorități despre informația falsă cum că ar fi luați copiii de lângă părinții cu COVID-19. Tătaru: “Nu există”

O informaţie falsă a circulat timp de câteva zile în grupurile pentru părinți, anume că minorii cu părinţi infectaţi ar fi luați de Protecţia Copilului. Ministrul sănătății, Nelu Tătaru, a spus că informația este incorectă. Statul român nu-i ia cu forţa din sânul familiei pe copiii care au părinţi infectaţi. Este mesajul clar transmis de […]

Clarificări de la autorități despre informația falsă cum că ar fi luați copiii de lângă părinții cu COVID-19. Tătaru: “Nu există”

O informaţie falsă a circulat timp de câteva zile în grupurile pentru părinți, anume că minorii cu părinţi infectaţi ar fi luați de Protecţia Copilului. Ministrul sănătății, Nelu Tătaru, a spus că informația este incorectă.


Statul român nu-i ia cu forţa din sânul familiei pe copiii care au părinţi infectaţi. Este mesajul clar transmis de Protecţia Copilului, după un val de informaţii false care au stârnit panică în mediul online, notează Știrile Pro TV.


Totul a plecat de la noua lege a carantinei. Aceasta permite preluarea temporară a minorilor, în centre de îngrijire sau la asistenţi maternali. Dar asta numai dacă ambii părinţi solicită acest lucru, pentru că se îmbolnăvesc şi nu se găseşte nicio rudă sau un prieten care să-i ia pe minori, până când mama şi tatăl se vindecă, potrivit sursei citate.


Nu există! Copiii rămân în custodia familiei, până la gradul patru.

Nelu Tătaru:

Un paragraf din legea carantinei vine să acopere şi situaţia când în familie nu se cunosc nici rude îndepărtate în care părintele să aibă încredere.


Părintele, medicul sau DSP pot cere ajutor serviciului de asistenţă socială, care să ofere minorului hrană, adăpost şi supraveghere, conform sursei citate.