Cinci țări pe care să le descoperi călătorind cu mașina (PUBLICITATE)

Multe planuri de călătorie au fost anulate din cauza pandemiei de coronavirus și a restricțiilor impuse de autorități. Turismul a avut de suferit în ultimele opt luni, pentru că majoritatea oamenilor și-au anulat vacanțele, preferând să rămână acasă pentru a limita răspândirea virusului Sars-CoV-2. Cu toate că ideea unei călătorii în afara țării nu se […]

Cinci țări pe care să le descoperi călătorind cu mașina (PUBLICITATE)

Multe planuri de călătorie au fost anulate din cauza pandemiei de coronavirus și a restricțiilor impuse de autorități. Turismul a avut de suferit în ultimele opt luni, pentru că majoritatea oamenilor și-au anulat vacanțele, preferând să rămână acasă pentru a limita răspândirea virusului Sars-CoV-2.


Cu toate că ideea unei călătorii în afara țării nu se află neapărat pe lista priorităților actuale, planurile pe termen lung pot contribui la bunăstarea noastră. Este binecunoscut faptul că vacanțele și călătoriile au beneficii asupra sănătății mintale. Nevoia de repaus, de îndepărtare de factorii de stres și de reîncărcare a bateriilor după o perioadă solicitantă este încă prezentă. Și, adesea, planurile de călătorie ne pot ajuta să trecem peste momentele mai tensionate.


În ultimele luni, am învățat că distanțarea fizică este importantă și că trebuie să ne protejăm cât mai bine pentru a rămâne sănătoși, dar și pentru a avea grijă de cei din jurul nostru. În acest context, o excursie cu mașina pare a fi cea mai bună soluție și sunt unele țări în care o astfel de călătorie este indicată pentru a descoperi cele mai frumoase zone.


Spania


Una dintre țările în care merită să mergi în vacanță cu mașina este Spania, unde poți să te plimbi în voie prin satele pitorești, să participi la sărbători tradiționale, să te bucuri de natura bogată, să vizitezi situri culturale și să mergi la mare ori la munte. Spania are, totodată, drumuri bine întreținute, cu indicatoare clare, iar sistemul de navigare funcționează pe aproape întreg teritoriul. În plus, soarele strălucește tot anul, astfel că îți poți planifica vacanța și în extrasezon, pentru a evita aglomerările urbane.


Insula Lanzarote este una dintre cele mai frumoase destinații de vacanță. Cu o panoramă neobișnuită, care se schimbă de la un capăt în altul al insulei, Lanzarote este un loc perfect pentru o plimbare cu mașina. În plus, panourile publicitare sunt interzise pe insulă, astfel că te poți bucura din plin de priveliște.


Poți merge în Spania cu mașina personală sau poți închiria un autovehicul pentru a străbate țara. Important este ca automobilul să fie unul care se pretează la drumuri lungi, precum Nissan Qashqai, și să aibă toate verificările la zi.


Franța


Cu toate că sistemul feroviar francez este excelent, să traversezi țara în mașină este o experiență de neratat. Sunt numeroase situri care merită vizitate, iar distanțele între localități nu sunt atât de mari, astfel că niciun drum nu va dura foarte mult.


Riquewihr este considerat unul dintre cele mai frumoase sate din Franța. Această localitate medievală este situată în inima podgoriilor din Alsacia, ceea ce înseamnă că este înconjurată de păduri și munți prin care te poți aventura cu mașina.


Irlanda


Irlanda are peisaje spectaculoase și castele de basm, iar alegerea mașinii ca mijloc de transport pentru vizitarea acestei țări este decizia potrivită. Sistemul feroviar este bine pus la punct, însă are legături doar cu orașele mari, astfel că, dacă vrei o experiență mai profundă, trebuie să mergi cu autobuzele – care fac destul de multe opriri pe traseu – ori cu mașina.


În Irlanda, poți vedea și farul Hook, unul dintre cele mai vechi faruri funcționale din lume. Structura actuală a fost finalizată în secolul al XII-lea, însă primul far în acel loc (peninsula Hook din Wexford) a fost construit în secolul al V-lea.


Noua Zeelandă


O altă țară în care o vacanță cu mașina este o idee bună este Noua Zeelandă. Are peisaje diverse și spectaculoase, campingul este permis în multe locuri, iar rata criminalității este relativ scăzută. Cele mai frumoase locuri nu sunt incluse în traseele transportului în comun, de aceea mașina este cea mai bună opțiune.


Fiordul Milford Sound din cadrul Parcului Național Fiordland, orășelul Akaroa din Peninsula Banks, Parcul Național Kahurangi, orașul metropolitan de coastă Tauranga, Lacul Taupo, podgoriile din Marlborough și toate locurile uimitoare care i-au cucerit pe cei care au văzut filmele „The Lord of The Rings“ și „Hobbit“ merită să fie vizitate măcar o dată în viață.


Canada


Fiind a doua țară ca întindere din lume, Canada are numeroase locuri spectaculoase de vizitat. Pentru a descoperi frumusețea Canadei, parcurgerea sutelor de kilometri se face cel mai bine la volanul unei mașini. Multe dintre parcările din această țară permit șoferilor să doarmă în mașină, ceea ce face deplasarea mai ușoară.


În plus, mașina îți permite să vizitezi locuri în care transportul în comun este inexistent ori autobuzele și trenurile circulă mai rar. Accesul este dificil, de pildă, pe traseul către Cercul Polar Arctic, de-a lungul autostrăzii Dempster, motiv pentru care mulți turiști ratează această zonă.


Călătoriile cu mașina sunt mereu provocatoare și pline de neprevăzut, dar au un farmec aparte. De aceea, este bine ca măcar o dată în viață să mergi într-o vacanță cu mașina.


Sursă foto: DmytroPerov/ Shutterstock