Cîmpeanu: Există universități care vor ca doar studenții vaccinați să participe la orele de laborator

Ministrul educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat joi, la HotNews, că unele universități ar dori să impună din toamnă ca la orele de laborator să participe fizic doar studenții vaccinați anti-COVID, iar ceilalți neimunizati să poarte combinezoane de protecție. „Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în […]

Cîmpeanu: Există universități care vor ca doar studenții vaccinați să participe la orele de laborator

Ministrul educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat joi, la HotNews, că unele universități ar dori să impună din toamnă ca la orele de laborator să participe fizic doar studenții vaccinați anti-COVID, iar ceilalți neimunizati să poarte combinezoane de protecție.


„Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator și să impună o serie de condiții. Spre exemplu, participarea fizică a studenților vaccinați. Fără a îngrădi participarea studenților nevaccinați. Aceștia ar putea să aibă combinezoane de protecție. Sunt câteva universități și eu susțin această idee”, a declarat Cîmpeanu pentru HotNews.


De asemenea, ministrul educației a precizat că o altă variantă luată în calcul de universități este "prioritizarea studenților vaccinați în procesul de cazare".


Ministrul a subliniat însă că există și studenți care nu se pot vaccina anti-COVID din motive medicale, iar cazurile lor vor fi evaluate separat.