Chan Chan, vedeta Delfinariului din Constanța, s-a îmbolnăvit. Delfinul a fost testat inclusiv pentru COVID

Reprezentațiile la Delfinariul din Constanța au fost suspendate pentru o perioadă nedeterminată, după ce îndrăgitul delfin Chan Chan s-a îmbolnăvit, scrie publicația locală Focuspress. „A fost descoperită o gastrită cronică”, a explicat directorul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii (CMSN) din Constanța. În ultimele săptămâni, Chan Chan a devenit apatic, iar reprezentanții Delfinariului s-au temut […]

Chan Chan, vedeta Delfinariului din Constanța, s-a îmbolnăvit. Delfinul a fost testat inclusiv pentru COVID

Reprezentațiile la Delfinariul din Constanța au fost suspendate pentru o perioadă nedeterminată, după ce îndrăgitul delfin Chan Chan s-a îmbolnăvit, scrie publicația locală Focuspress. „A fost descoperită o gastrită cronică”, a explicat directorul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii (CMSN) din Constanța.


În ultimele săptămâni, Chan Chan a devenit apatic, iar reprezentanții Delfinariului s-au temut inițial că delfinul a înghițit un corp străin.


„Starea ei s-a înrăutățit începând cu luna septembrie, a început să mănânce tot mai puțin. Am luat legătura cu doctorul Tania Pavlovski Monreal, medic specialist în delfini, suspicionându-se o faringită sau chiar un corp străin. Împreună am luat decizia de a-i face o endoscopie”, a declarat doctorul Adrian Bîlbă, directorul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii din Constanța.


Endoscopia făcută nu a relevat niciun corp străin, dar s-a descoperit că delfinul are gastrită cronică.


De aceea „i-au fost prelevate și probe de țesut și de sânge, pentru a-i face morfologia mucoasei gastrice, dar și testare pentru COVID, delfinii făcând o formă digestivă”, a mai declarat managerul CMSN.


De 11 ani, delfinariul din Constanța are doi delfini, pe Chan Chan și pe Ni Ni, după ce delfinul Pei Pei a murit în 2013.