Cetățeni sirieni, depistați de polițiștii de frontieră constănțeni după ce au intrat ilegal în țară, din Bulgaria

Poliţiştii de frontieră constănțeni au depistat în apropierea frontierei de stat, lângă Dumbrăveni, șase cetățeni sirieni, care au intrat ilegal în România din Bulgaria, pe la frontiera „verde”. Potrivit Gărzii de Coastă, poliţiştii de frontieră [...] The post Cetățeni sirieni, depistați de polițiștii de frontieră constănțeni după ce au intrat ilegal în țară, din Bulgaria first appeared on Constanța NEWS.

Cetățeni sirieni, depistați de polițiștii de frontieră constănțeni după ce au intrat ilegal în țară, din Bulgaria

Poliţiştii de frontieră constănțeni au depistat în apropierea frontierei de stat, lângă Dumbrăveni, șase cetățeni sirieni, care au intrat ilegal în România din Bulgaria, pe la frontiera „verde”.

Potrivit Gărzii de Coastă, poliţiştii de frontieră constănțeni, acționând în baza unor informații, au desfășurat, miercuri, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, o acțiune specifică pe linia migrației ilegale. Astfel, au fost descoperite într-o zonă împădurită din apropierea localității de frontieră Dumbrăveni, șase persoane, despre care existau suspiciuni că au intrat ilegal în România.

Șase sirieni depistați de polițiștii de frontieră constănțeni. FOTO Garda de Coastă

Persoanele în cauză au fost conduse la sediul instituției, unde s-a stabilit că sunt cinci adulți cu vârste cuprinse între 17 și 35 de ani și un minor în vârstă de 10 ani, cetăţeni din Siria. La cercetări, aceștia au declarat că au intrat ilegal în ţară cu scopul de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, cetăţenii străini fiind preluați, conform Acordului de readmisie între România și R. Bulgaria, de către autoritățile de frontieră din statul vecin.

De asemenea, acțiunea s-a desfășurat cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Inspectoratului General de Aviație al MAI aflaţi într-un elicopter.

 

The post Cetățeni sirieni, depistați de polițiștii de frontieră constănțeni după ce au intrat ilegal în țară, din Bulgaria first appeared on Constanța NEWS.