Cel puțin 4 morți și mai mulți răniți, după un atac comis de un bărbat cu un arc și săgeți, în Norvegia

Un bărbat înarmat cu un arc şi săgeţi a ucis cel puțin 4 persoane şi a rănit alte câteva miercuri, 13 octombrie, în centrul orașului Kongsberg, în sud-estul Norvegiei, a anunţat poliţia, care a și arestat un suspect, relatează presa din Norvegia. Potrivit ng.no și nrk.no, două dintre publicațiile importante din Norvegia, atacatorul a ucis […]

Cel puțin 4 morți și mai mulți răniți, după un atac comis de un bărbat cu un arc și săgeți, în Norvegia

Un bărbat înarmat cu un arc şi săgeţi a ucis cel puțin 4 persoane şi a rănit alte câteva miercuri, 13 octombrie, în centrul orașului Kongsberg, în sud-estul Norvegiei, a anunţat poliţia, care a și arestat un suspect, relatează presa din Norvegia.


Potrivit ng.no și nrk.no, două dintre publicațiile importante din Norvegia, atacatorul a ucis cel puțin 4 oameni.


Șeful poliției din orașul cu 26.000 de locuitori, Øyvind Aas, a declarat că mai multe apeluri la serviciile de urgență au fost primite miercuri, 13 octombrie, începând cu ora locală 18.13, un ceas mai târziu în România.


Informările descriau scene ireale: o persoană trage cu un arc cu săgeți la întâmplare!


La ora 18:28, primii agenți au ajuns în centrul din Kongsberg. Au cerut oamenilor să rămână în interior, deoarece făptuitorul nu fusese depistat.


Autorul atacului a fugit cu o maşină, dar a fost arestat ulterior, iar acum este interogat.


„Din păcate, putem confirma că mai multe persoane sunt rănite și există și decese. Răniții au fost transportați la spital”, a declarat șeful poliției, la conferința de presă care a început la ora 20.30.


„Conform informaţiilor noastre, există o singură persoană implicată", a adăugat Aas.


Aas a fost întrebat dacă poliția cataloghează atacul drept unul terorist, iar oficialul nu a exclus această ipoteză.


La locul atacului au fost mobilizate numeroase echipaje de poliţie, opt ambulanțe și trei elicoptere de salvare.


Autorităţile norvegiene urmează să anunţe numărul exact al victimelor într-o conferință de presă programată la ora 23.00, în România.Foto: EPA