Cehia, nou record de infecții cu COVID-19: “Capacitatea spitalelor începe să se apropie de limită”

Cehia, una dintre cele mai afectate țări europene de pandemia de coronavirus în valul doi, a anunțat 7.301 noi infectări în ultimele 24 de ore, un număr mare pentru o zi de weekend. În acest context, Ministerul ceh al Sănătății a anunțat că se va ajunge la o suprasaturare a sistemului sanitar, întrucât capacitatea spitalelor […]

Cehia, nou record de infecții cu COVID-19: “Capacitatea spitalelor începe să se apropie de limită”

Cehia, una dintre cele mai afectate țări europene de pandemia de coronavirus în valul doi, a anunțat 7.301 noi infectări în ultimele 24 de ore, un număr mare pentru o zi de weekend. În acest context, Ministerul ceh al Sănătății a anunțat că se va ajunge la o suprasaturare a sistemului sanitar, întrucât capacitatea spitalelor “începe să se apropie de limită”, potrivit Agerpres.


În weekenduri, cifrele raportate sunt mai mici decât în cursul săptămânii, întrucât se realizează mai puţine teste faţă de zilele lucrătoare.


Noile date vin la finalul unei săptămâni în care numărul zilnic al contagierilor s-a menţinut peste pragul de 10.000, pentru ca într-una dintre zile să depăşească chiar 15.000 de cazuri.


Potrivit estimărilor Ministerului Sănătăţii, Cehia se va confrunta în cea de-a doua jumătate a lunii noiembrie cu momentul cel mai critic al pandemiei.


Dintre cele peste 258.000 de contagieri totale anunţate până în prezent, 158.515 sunt cazuri active, iar peste 97.000 de persoane s-au vindecat. În ceea ce priveşte numărul deceselor, Cehia a înregistrat în total 2.201 de decese asociate maladiei COVID-19.


Foto: Hepta