Ce spune patronul firmei la care lucrează muncitorii pakistanezi care au făcut scandal la Spitalul Județean din Brăila: “Plătesc pagubele”

Mai mulți muncitori pakistanezi internați cu coronavirus la Spitalul Județean din Brăila sunt acuzați că au produs stricăciuni în unitatea medicală, unde au distrus geamurile, au fumat în salon și au aruncat cu mâncare în asistentele medicale. Cristian Stăncic, patronul firmei la care lucrează asiaticii, se oferă să plătească pagubele, dar recunoaște și că angajații […]

Ce spune patronul firmei la care lucrează muncitorii pakistanezi care au făcut scandal la Spitalul Județean din Brăila: “Plătesc pagubele”
Mai mulți muncitori pakistanezi internați cu coronavirus la Spitalul Județean din Brăila sunt acuzați că au produs stricăciuni în unitatea medicală, unde au distrus geamurile, au fumat în salon și au aruncat cu mâncare în asistentele medicale. Cristian Stăncic, patronul firmei la care lucrează asiaticii, se oferă să plătească pagubele, dar recunoaște și că angajații lui sunt indisciplinați. Stăncic are o firmă la care lucrează 101 muncitori pakistanezi. 41 sunt internați la spitalul din Brăila, iar aproape 60 sunt în izolare la domiciliu în comuna Vădeni. ”Condamn modul în care cetățenii pakistanezi s-au comportat, provocând distrugeri și având o atitudine incalificabilă față de personalul medical”, spune proprietarul firmei de construcții Tancrad, cu sediul în Galați. ”Încă de la internarea angajaților, am colaborat cu autoritățile locale și conducerea spitalului, reprezentanții firmei purtând discutii cu cetățenii pakistanezi. Din păcate, nu au fost receptivi. Ne-am fi bucurat ca Ambasada Republicii Islamice Pakistan să se implice în această situație de netolerat”, mai spune Stăncic. “Sunt indisciplinați, asta a dus și la focarul de infecție”Ne-am confruntat cu indisciplina acestor angajați și înainte de a fi infectați cu noul coronavirus, fapt care a și dus la existența focarului în campusul Vădeni, unde sunt cazați. Au părăsit locația fără acordul firmei, ignorând regulamentul intern.Cristian Stăncic”Legat de daunele provocate spitalului, societatea poate contribui la remedierea stricăciunilor, deși răspunderea materială, conform legii, le aparține în exclusivitate”, a afirmat Stăncic. În această perioadă extrem de dificilă pe care o traversăm, personalul medical merită un respect mai mare și o prețuire sinceră.Cristian Stăncic: