Ce mai pune la cale? Bill Gates explică de ce este cel mai mare proprietar de teren agricol din America

Bill Gates a devenit în ultimii ani cel mai mare proprietar de teren agricol din SUA, iar aceste investiții au ridicat pentru mulți oameni semne de întrebare. Miliardarul, co-fondator al gigantului Microsoft, a explicat, într-o […] Articolul Ce mai pune la cale? Bill Gates explică de ce este cel mai mare proprietar de teren agricol din America apare prima dată în Go4IT.

Ce mai pune la cale? Bill Gates explică de ce este cel mai mare proprietar de teren agricol din America

Bill Gates a devenit în ultimii ani cel mai mare proprietar de teren agricol din SUA, iar aceste investiții au ridicat pentru mulți oameni semne de întrebare.

Miliardarul, co-fondator al gigantului Microsoft, a explicat, într-o sesiune AMA (Ask Me Anything) susținută pe Reddit, ce face cu terenurile. Gates a răspuns la întrebări cu ocazia lansării noii lui cărți, „Cum să eviți un dezastru de mediu”.

Un utilizator l-a întrebat de ce cumpără atât de mult teren agricol. Gates a răspuns că acesta este necesar în principal pentru studierea de noi tipuri de semințe și dezvoltarea de noi tipuri de biocombustibil.

Citește și: Cele două companii care vor atinge în curând o capitalizare de 2.000 de miliarde de dolari. Tesla nu se află printre ele

„Grupul meu de investiții a decis să facă asta (n.e. – să cumpere teren) și nu are legătură cu vremea”, a explicat Gates. Miliardarul finanțează și experimente legate de modificarea climei în zonele afectate de încălzirea globală.

Entitățile controlate de familia Gates dețin aproape 157.000 de hectare de teren agricol în America, potrivit The Land Report.

I’m Bill Gates, co-chair of the Bill and Melinda Gates Foundation and author of “How to Avoid a Climate Disaster.” Ask Me Anything. from r/IAmA

Sursa: Reddit

CITEȘTE ȘI:

Bill Gates spune motivul pentru care TIR-urile electrice nu sunt o soluție

Bacteria E. coli, modificată în laborator pentru a converti CO2 în biocombustibil

Articolul Ce mai pune la cale? Bill Gates explică de ce este cel mai mare proprietar de teren agricol din America apare prima dată în Go4IT.