Ce fac dacă ies pozitiv la testul covid: stau acasă sau vin la spital? Dr Bogdan Nica: ”Putem să le dăm favipiravir acasă!”

Invitat la Observatorul Prahovean LIVE, medicul Bogdan Nica, managerul Spitalului Județean de Urgență din Ploiești a explicat ce trebuie să facă o persoană după ce a fost testată pozitiv pentru coronavirus. VIDEO la finalul textului. În condițiile în care tot mai multe persoane testate pozitiv la covid refuză să fie consultate de un medic și […] Articolul Ce fac dacă ies pozitiv la testul covid: stau acasă sau vin la spital? Dr Bogdan Nica: ”Putem să le dăm favipiravir acasă!” apare prima dată în Observatorul Prahovean.

Ce fac dacă ies pozitiv la testul covid: stau acasă sau vin la spital? Dr Bogdan Nica: ”Putem să le dăm favipiravir acasă!”

Invitat la Observatorul Prahovean LIVE, medicul Bogdan Nica, managerul Spitalului Județean de Urgență din Ploiești a explicat ce trebuie să facă o persoană după ce a fost testată pozitiv pentru coronavirus. VIDEO la finalul textului.

În condițiile în care tot mai multe persoane testate pozitiv la covid refuză să fie consultate de un medic și se tratează acasă, ajungând în stare gravă la spital, medicul Bogdan Nica a fost întrebat care sunt pașii de urmat în astfel de situații.

Citește și Dacă sunt vaccinat și am intrat în contact direct cu o persoană infectată mai intru în carantină?

”Din păcate, sunt persoane care stau acasă și se tratează cu medicamente recomandate de diverși pe internet și ajung la unitatea de primiri urgențe cu saturație de 50%-60% și este aproape imposibil să-i mai salvăm! Sfatul meu pentru toți cei care se testează și ies pozitiv, chiar și cu teste cumpărate de la farmacie, să facă un test RT-PCR pentru confirmarea rezultatului.

Citește și Bogdan Nica, manager Spitalul județean Ploiești: ”95% dintre bolnavii covid care ajung la ATI sunt nevaccinați” – VIDEO

La primele semne de boală veniți fie la noi (n.r. spitalul județean) fie la secția de la Movila (n.r. boli infecțioase) pentru o evaluare medicală. Nu vă oprește nimeni cu forța! Evaluare înseamnă un set mic de analize, o radiografie și un tratament administrat acasă. Putem să le dăm favipiravir să și-l ia acasă, nu tot felul de porcării.

Oamenii vin la noi în ultimul hal! LA fel, a folosi oxigenul singur, acasă, fără ca un specialist să-l dozeze corespunzător este foarte periculos! Au venit pacienți cu căile arse și a trebuit să reparăm și plămânii afectați”

VIDEO (de la minutul 10 al înregistrării)

Articolul Ce fac dacă ies pozitiv la testul covid: stau acasă sau vin la spital? Dr Bogdan Nica: ”Putem să le dăm favipiravir acasă!” apare prima dată în Observatorul Prahovean.