Ce este un multicooker și cum vă poate ajuta în bucătărie?

Ce este un multicooker? Este un aparat care funcționează la priză și dispune de programe activate digital ce oferă posibilitatea gătirii unor preparate complete în același loc. De curând devenit popular în bucătăriile de la noi, acest aparat a ajuns să fie aproape indispensabil pentru gospodine. Este folositor, funcționează fără prea multă bătaie de cap, […]

Ce este un multicooker și cum vă poate ajuta în bucătărie?

Ce este un multicooker? Este un aparat care funcționează la priză și dispune de programe activate digital ce oferă posibilitatea gătirii unor preparate complete în același loc. De curând devenit popular în bucătăriile de la noi, acest aparat a ajuns să fie aproape indispensabil pentru gospodine. Este folositor, funcționează fără prea multă bătaie de cap, și ajută la economisirea timpului. Cât lăsați mâncarea la gătit, vă puteți ocupa de alte treburi casnice, lucru ce îmbină productivitatea cu recompensa unei cine ca la restaurant chiar din confortul casei dumneavoastră. În rândurile ce urmează, vă vom prezenta pe larg funcționalitățile unui multicooker, în speranța că vă vom ajuta să îi înțelegeți utilitatea. Să pornim!

Un multicooker face treaba mai ușoară gospodinelor printr-un număr de până la 25 de programe, ce gătesc mâncarea la aer cald sau sub presiune, o rumenesc, o călesc sau o păstrează fierbinte. Cu un astfel de electrocasnic, veți putea face imediat preparate precum dulciuri, prăjituri, paste, carne, garnituri, gemuri sau sarmale. 

Nu trebuie decât să puneți ingredientele și mirodeniile în oala antiaderentă, dedicată pentru gătit, și să setați multicooker-ul la programul dorit. Acest electrocasnic vine la pachet cu un set de grilaje, pentru rumenirea pe grătar, însă diferă de grătarele electrice. De ce? Fiindcă sursa de căldură dintr-un multicooker face ca aerul să circule atât pe deasupra, cât și pe dedesubtul preparatelor. În timp ce pe grătar, căldura vine numai de dedesubt. De aceea, mâncarea gătită la multicooker nu necesită întoarcere. 

Capacul cu închidere etanș va asigura buna circulație a aerului, pentru ca prânzul sau cina dumneavoastră să se mențină suculente și aromate, fără a prezenta risc de ardere. Puteți face rețete ce necesită o gătire lentă, precum și pe cele cu gătire rapidă. Tot ce vă rămâne de făcut este să selectați programul dorit și să vizualizați timpul de gătire pe ecranul digital incorporat. Ce poate fi mai util decât să setați un timer și să vă petreceți timpul pe canapea, la o cană de cafea, fără a avea gândul că veți face fum în casă, sau că va trebui să curățați o mulțime de vase după gătire? Acesta este avantajul unui multicooker.

Totodată, acest aparat mai vine și cu un termostat inteligent. Pe lângă temperatura presetată fiecărui program de gătire, acum aveți posibilitatea să o ajustați fără probleme atât pe timpul preparării, în caz că vă doriți o cină mai rumenită, cât și înaintea începerii programului, pentru o temperatură constantă. 

Dacă alegeți un aparat smart și urmați instrucțiunile cu atenție, veți putea să vă uimiți familia cu fiecare masă. Tot termostatului i se datorează și abilitatea aparatului de a ține mâncarea caldă. Unele multicookere vin cu funcția de încălzire de 24 de ore, fapt ce vă va lăsa să vă bucurați de o mâncare gata scoasă de pe foc chiar și la o zi după ce a fost preparată. Multe astfel de electrocasnice sunt ușor de folosit, ingenioase, vin cu o oală de peste 4L capacitate și sunt compatibile cu mașinile de spălat vase. Acesta este motivul pentru care au devenit indispensabile în bucătăriile gospodinelor, fiindcă nu numai că reduc timpul de gătire, ci îl reduc și pe cel de spălare/curățare. Cu o astfel de investiție, nu veți da greș.

Pe lângă toate aceste funcționalități, setul în care veți primi multicooker-ul vă va surprinde și cu o carte de rețete. Majoritatea brand-urilor care fabrică astfel de electrocasnice oferă cadou gospodinelor o carte ce include de la cele mai clasice și gustoase preparate, până la cele mai complicate și fabuloase rețete de restaurant. Poate vă doriți să puneți cap la cap o cină romantică pentru partenerul dumneavoastră. Acum, veți reuși fără prea multe bătăi de cap. Puteți opta pentru o vită gătită la vid (sous vide), asortată cu un pahar de vin roșu și o garnitură de legume rumenite pe grătar. Vă puteți prepara și propriul sos în casă, pentru o experiență completă. Doar urmați indicațiile din rețete și veți obține un rezultat de milioane.

Ajunși astfel la final, sperăm că articolul nostru v-a ajutat să vă orientați în materie de electrocasnice folositoare. Suntem siguri de faptul că un multicooker nu vă va dezamăgi, așa că vă recomandăm cu căldură să răsfoiți mediul online pentru a găsi cea mai potrivită variantă.