Ce este interzis să faci în Qatar ca turist? Reguli de bună purtare în Qatar

Qatar reprezintă un mix de culturi și tradiții, un loc care atrage călători din fiecare colț al globului. Bogăția imensă și arta impresionantă din Qatar sunt foarte apreciate de turiștii din lumea întreagă. Totuși, înainte de a-ți planifica vacanța, este bine să știi ce este interzis să faci în Qatar ca turist și care sunt […]

Ce este interzis să faci în Qatar ca turist? Reguli de bună purtare în Qatar

Qatar reprezintă un mix de culturi și tradiții, un loc care atrage călători din fiecare colț al globului. Bogăția imensă și arta impresionantă din Qatar sunt foarte apreciate de turiștii din lumea întreagă. Totuși, înainte de a-ți planifica vacanța, este bine să știi ce este interzis să faci în Qatar ca turist și care sunt acele reguli de bună purtare de care să ții cont în călătoria ta.

Despre Qatar


Qatar este un stat în Orientul Mijlociu, în sud-vestul Asiei, cu capitala la Doha. În Qatar, vechile tradiții și arhitectura specifică zonelor deșertului arab cohabitează cu clădiri moderne spectaculoase, specialități culinare din întreaga lume și mașini de lux. Pe lângă aceasta, există numeroase oportunități de muncă, și o calitate înaltă a vieții, ceea ce atrage milioane de străini în această țară însorită. Drept urmare, Qatarul este astăzi un mozaic cultural fascinant și găzduiește a doua cea mai mare comunitate de expați din lume.

Pe lângă economia în plină expansiune, care a înflorit în ultimele decenii, Qatar a investit foarte mult în cultură, în muzee de renume mondial, galerii de artă, festivaluri de film și concerte în aer liber.

Cea mai mare parte a populației este arabă, cu minorități din Asia de Sud și Iran, care sunt adesea lucrători migranți. Qatar este un emirat constituțional cu un singur organism consultativ, iar baza sa de legislație este legea islamică.

Islamul este și religia oficială, iar localnicii sunt în mare parte musulmani suniți. Există o mică minoritate șiită. Familia guvernantă aderă la aceeași interpretare a islamului ca și conducătorii Arabiei Saudite, deși nu la fel de strict. Femeile, de exemplu, au mai multă libertate în Qatar decât în Arabia Saudită. Populația are o structură religioasă mai diversă, musulmanii, creștinii și hindușii constituind cele mai mari grupuri religioase.

Cultură și tradiții


Poporul Qatari provine din descendenți ai beduinilor și și-a menținut o tradiție de ospitalitate și generozitate. Cu toate acestea, societatea din Qatar tinde să fie conservatoare în majoritatea privințelor și este puternic influențată de obiceiurile islamice.

Consumul de alcool, de exemplu, este descurajat, deși alcoolul poate fi servit într-un număr limitat de hoteluri care servesc în principal turiști străini.

La fel, îmbrăcămintea este în general tradițională și conservatoare. Bărbații arabi din Qatari se îmbracă de obicei într-o cămașă albă lungă (thawb) și o eșarfă pe cap (kaffiyeh), ținută la loc de un șnur (ʿiqāl).

Rochia femeilor din Qatar, deși încă conservatoare, este mult mai puțin formală decât în Arabia Saudită vecină. Multe femei încă poartă mantia neagră (ʿabāyah), în general peste hainele occidentale, dar altele poartă pur și simplu vălul (ḥijab). Rochia lor tradițională este adesea decorată cu broderie de aur sau argint. În public, persoanele de sex opus sunt, de obicei, separate.

În ciuda eforturilor de a găsi un echilibru între cultura tradițională și cea modernă, valorile și obiceiurile vechi ale Qatarului, cum ar fi mediile publice separate de gen, încă există și sunt esențiale pentru identitatea națională. Obstacolele legale, cum ar fi legea tutelei masculine, precum și factorii culturali, au drept consecință faptul că femeile sunt împiedicate să își atingă întregul potențial. Acest lucru nu afectează negativ doar femeile, ci și bărbații și, ulterior, țara în ansamblu.

Descoperă cele mai populare locuri de vizitat în Qatar

Ce este interzis să faci în Qatar ca turist?


Ce este interzis să faci în Qatar ca turist?

Consumul de alcool


Consumul de alcool în public, precum și a te afla în stare de ebrietate sunt lucruri considerate o infracțiune. Turiștii au fost arestați în Qatar din cauza unor astfel de comportamente considerate ofensatoare.

Consumul de alcool în public, în Qatar, poate duce la o pedeapsă de șase luni de închisoare și/sau o amendă. Barurile și restaurantele cu licență sunt singurele locuri în care oamenii pot cumpăra alcool în mod legal. Vârsta legală pentru consumul de alcool este de 21 de ani, iar pentru a cumpăra o băutură este necesar un act de identitate cu fotografie.

Comportament ofensator


Înjurăturile și gesturile obscene și/sau abuzive sunt ilegale. Sunt considerate acte obscene, reprezintă infracțiune, iar cei care le comit riscă să fie închiși. Pedepsele sunt cu atât mai aspre, dacă aceste comportamente vizează poliția.

Gesturi tandre în public


Afișarea unor gesturi intime/de afecțiune în public, între femei și bărbați, este un act considerat ofensator. Este bine să eviți să te ții de mână cu partenerul/partenera sau să vă sărutați în public.

În Qatar, un cuplu nu poate trăi împreună dacă cei doi nu sunt căsătoriți legal. Sexul în afara căsătoriei, heterosexual sau homosexual, este considerat o infracțiune în Qatar și pedepsită ca atare.

De asemenea, homosexualitatea este ilegală în Qatar și pot fi consecințe mai ales dacă există gesturi evidente într-un loc public. Afișarea gesturilor intime/de afecțiune în public sunt considerate ilegale, indiferent că un cuplu este heterosexual sau homosexual.

Îmbrăcămintea inadecvată


Turiștii trebuie să se îmbrace modest în public. Femeile trebuie să își acopere umerii și să nu poarte fuste scurte. Bărbații și femeile deopotrivă sunt sfătuiți să nu poarte pantaloni scurți sau cămăși fără mâneci, atunci când intră în clădiri guvernamentale, unități de sănătate sau centre comerciale. Oamenilor li se poate refuza intrarea în aceste locuri dacă nu respectă aceste cerințe.

Fotografierea în anumite circumstanțe


Filmarea și fotografiarea zonelor sensibile, cum ar fi lăcașurile religioase, zone militare sau site-uri în construcție sunt considerate ilegale. Guvernul Qatar îi sfătuiește pe vizitatori să solicite permisiunea înainte de a lua fotografia sau filma ceva.

Legile privind confidențialitatea în Qatar sunt foarte stricte. Postarea de lucruri online pe anumite subiecte poate fi considerată o insultă sau calomnie și poate fi considerată o infracțiune. conform legislației din Qatar.

Importul anumitor produse


Este ilegal să importați produse din carne de porc și cărți și materiale religioase, alcool, pornografie, droguri de orice fel. Toate bagajele sunt scanate la sosirea în țară. Suporturi media precum DVD-urile pot fi examinate și confiscate. De asemenea, este interzis importarea, vânzarea și cumpărarea de țigări electronice și lichide. Funcționarii vamali pot confisca articole prin orice mijloace.

Deținerea de droguri ”recreative”


Deținerea de droguri este tratată cu o politică de toleranță zero în Qatar. Legile sunt foarte stricte în ceea ce privește chiar și cea mai mică cantitate de droguri.

Unele medicamente eliberate pe bază de rețetă se încadrează și ele în această regulă, motiv pentru care turiștii care trebuie să aducă cu ei medicamente sunt sfătuiți să aducă rețete oficiale și o scrisoare oficială de la medicul de familie.

Reguli de bună purtare în Qatar


Pe lângă faptul că este important să știi ce este interzis să faci în Qatar ca turist, respectarea unor reguli de conduită și a valorilor culturale locale poate contribui la o experiență plăcută și lipsită de incidente în Qatar.

Mănâncă cu mâna dreaptă


Deși pare un lucru bizar, în Qatar se mănâncă doar cu mâna dreaptă. Asta pentru că, în mod tradițional mâna stângă se păstrează pentru igiena personală și băștinașii mănâncă doar cu mâna dreaptă, după ce se asigură că este curată.

Legile de igienă


Orice încălcare a legilor de igienă în Qatar poate duce la amenzi usturătoare și, în cazuri mai grave, chiar la o pedeapsă cu închisoarea. Prin urmare, călătorii sunt sfătuiți să nu arunce sau să lase deșeuri pe străzi sau în locuri publice, deoarece acest lucru poate avea consecințe grave.

Scuipatul este, de asemenea, un gest pe care oricine merge în Qatar ar trebui să-l evite cu orice preț.

Alte reguli


Qatarul este o țară islamică, iar respectul pentru religie este crucial. Evită să critici sau să ofensezi în vreun fel Islamul
Fii politicos și evită subiectele sensibile sau discuțiile care ar putea fi considerate controversate, cum ar fi politică sau probleme religioase.
Îmbrăcămintea ar trebui să fie decentă și modestă, în special în locuri publice sau în apropierea zonelor religioase. Femeile ar trebui să evite hainele strâmte, decolteurile adânci sau hainele scurte. Bărbații ar trebui să evite să poarte tricouri fără mâneci și pantaloni scurți.
Qatarul este o monarhie și respectul față de autorități, inclusiv față de familia regală și guvern, este esențial.
Arată respect și interes pentru tradițiile locale și obiceiurile culturale. Participarea la festivaluri și evenimente culturale poate fi o modalitate minunată de a-ți arăta aprecierea.
În Qatar, există anumite așteptări referitoare la comportamentul dintre sexe. Fii conștient de acestea și manifestă respect și politețe în interacțiunile cu persoanele de sex opus.

Descoperă și reguli de bună purtare în Dubai, ca turist.

Sursă foto - Shutterstock.com