Ce efecte va avea în Prahova reducerea numărului de elevi din clase. Reacția directorului Colegiului Mihai Viteazul din Ploiești și a Inspectoratului Școlar

Ministerul Educației a decis ca numărul de elevi în clasele de la liceele teoretice și profesionale să se reducă, începând de anul acesta, de la 28 la 26 de elevi în clasă pentru filiera teoretică, respectiv 28 la 24 de elevi în clasă pentru filiera tehnologică și învățământul profesional și vocațional. Observaroturulph.ro a aflat ce […] Articolul Ce efecte va avea în Prahova reducerea numărului de elevi din clase. Reacția directorului Colegiului Mihai Viteazul din Ploiești și a Inspectoratului Școlar apare prima dată în Observatorul Prahovean.

Ce efecte va avea în Prahova reducerea numărului de elevi din clase. Reacția directorului Colegiului Mihai Viteazul din Ploiești și a Inspectoratului Școlar

Ministerul Educației a decis ca numărul de elevi în clasele de la liceele teoretice și profesionale să se reducă, începând de anul acesta, de la 28 la 26 de elevi în clasă pentru filiera teoretică, respectiv 28 la 24 de elevi în clasă pentru filiera tehnologică și învățământul profesional și vocațional. Observaroturulph.ro a aflat ce părere au specialiștii prahoveni despre micșorarea numărului de elevi dintr-o clasă, la licee.

Potrivit unui ordin al ministrului Educației, din anul școlar următor, numărul de elevi în clasele de început de ciclu în învățământul liceal cu frecvență la zi, se va reduce astfel:

– de la 28 la 24 de elevi în clasă pentru filiera tehnologică și învățământul profesional, inclusiv dual, precum şi pentru filiera vocațională – profil sportiv, teologic, pedagogic şi învățământul liceal de artă;

– de la 28 la 26 de elevi în clasă pentru filiera teoretică.

În comunicatul emis de Ministerul Educației se specifică faptul că inspectoratele școlare vor transmite, până la data de 1 februarie 2021, proiectele planurilor de școlarizare revizuite conform noilor reglementări privind cifra de școlarizare pentru învățământul preuniversitar de stat.

Decizia a stârnit numeroase reacții, mai ales în mediul online, atât din partea cadrelor didactice, cât și a părinților.

Observatorulph.ro l-a contactat pe directorul Colegiului Național Mihai Viteazul, din Ploiești, unul dintre cele mai bune, de altfel, din Prahova, pentru a obține o părere avizată.

“Consider benefică această schimbare. În mod normal, la noi în liceu, aveam un număr de zece clase de a IX-a. Pentru că, de-a lungul anilor numărul de elevi a scăzut, pentru anul școlar următor oricum aveam în plan o reducere a numărului de clase. În cazul în care se va micșora numărul de copii dintr-o clasă, cel mult putem să revenim la numărul de zece clase pe care îl aveam în mod obișnuit. Deci nu se pune problema ca unii copii să rămână pe dinafară. În plus, orice cadru didactic știe cât de greu e să lucrezi cu 30 de copii odată”, ne-a declarat Gabriel Țaga, directorul Colegiului Mihai Viteazul.

De aceeași părere este și purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Prahova.

“Este O decizie foarte bună! Păi IȘJ Prahova oricum făcuse o solicitare pentru reducerea numărului de clase în liceele teoretice și profesionale. Numărul de elevi a scăzut. Asta din cauza scăderii natalității dar mai ales din cauza introducerii clasei pregătitoare sau zero, cum îi mai zicem. Când s-a făcut clasa pregătitoare, părinții au avut de ales între a-și înscrie copiii direct în clasa I sau a-i duce la clasa zero. Astfel că, toți cei care trebuia sa fi intrat în clasa I, s-au împărțit în două tranșe. Sub nicio formă nu va fi lăsat vreun copil pe lângă, nu va fi nicio criză de cadre didactice și nici de săli de clasă”, susține , Aurel Graur, reprezentantul inspectoratului.

Articolul Ce efecte va avea în Prahova reducerea numărului de elevi din clase. Reacția directorului Colegiului Mihai Viteazul din Ploiești și a Inspectoratului Școlar apare prima dată în Observatorul Prahovean.