Ce au indicat rezultatele autopsiei elevului școlii Sfânta Vineri din Ploiești

Elevul Școlii Sfânta Vineri din Ploiești, care a murit în timpul orei de religie, suferea de boli cardiace, potrivit medicilor legiști. Autopsia efectuată la Serviciul de Medicină Legală a arătat că elevul suferea de tulburări de circulație cardiacă, probleme cu vascularizarea și oxigenarea inimii, potrivit observatornews.ro. Victima avea 10 ani și a făcut infarct în […] Articolul Ce au indicat rezultatele autopsiei elevului școlii Sfânta Vineri din Ploiești apare prima dată în Observatorul Prahovean.

Ce au indicat rezultatele autopsiei elevului școlii Sfânta Vineri din Ploiești

Elevul Școlii Sfânta Vineri din Ploiești, care a murit în timpul orei de religie, suferea de boli cardiace, potrivit medicilor legiști.

Autopsia efectuată la Serviciul de Medicină Legală a arătat că elevul suferea de tulburări de circulație cardiacă, probleme cu vascularizarea și oxigenarea inimii, potrivit observatornews.ro.

Victima avea 10 ani și a făcut infarct în timpul orei de religie. Asistenta medicală a școlii i-a acordat primele îngrijiri medicale și a efectuat manevre de resuscitare, însă copilul a murit la spitalul de pediatrie din Ploiești.

Cadrele didactice nu aveau cunoștințe de problemele cardiace ale copilului.

„Nu avem acest copil în evidenţă cu niciun fel de probelemă medicală, cel puţin una care să fie pusă în dosarul lui medical. Nu are scutire la orele de educaţie fizică, învăţătoarea nu are un astfel de document. Eu am crezut că e o simplă stare de rău, m-am gândit că poate n-a mâncat, este măscuţa, este ceva. În momentul în care m-am dus în sala de clasă şi mi-am văzut asistentul făcându-i masaj cardiorespirator, am început să sunăm din nou la ambulanţă” a declarat directorul școlii pentru sursa citată.

 

Articolul Ce au indicat rezultatele autopsiei elevului școlii Sfânta Vineri din Ploiești apare prima dată în Observatorul Prahovean.