Cauza incendiului violent care a mistuit, ieri, o casă din Tătărani. Un bărbat cu arsuri de gradul I a ajuns la spital

Pompierii militari au fost solicitați să intervină, ieri, pentru stingerea unui incendiu violent care a izbucnit la o casă din Tătărani. Focul a fost atât de puternic încât toată locuința a ars. Un bărbat în vârstă de 82 de ani a fost transportat la spital, după ce a suferit arsuri de gradul I pe 20 […] Articolul Cauza incendiului violent care a mistuit, ieri, o casă din Tătărani. Un bărbat cu arsuri de gradul I a ajuns la spital apare prima dată în Observatorul Prahovean.

Cauza incendiului violent care a mistuit, ieri, o casă din Tătărani. Un bărbat cu arsuri de gradul I a ajuns la spital

Pompierii militari au fost solicitați să intervină, ieri, pentru stingerea unui incendiu violent care a izbucnit la o casă din Tătărani. Focul a fost atât de puternic încât toată locuința a ars. Un bărbat în vârstă de 82 de ani a fost transportat la spital, după ce a suferit arsuri de gradul I pe 20 % din suprafața corpului, în timp ce încerca să stingă focul.

Pompierii prahoveni, potrivit ISU Prahova,  au fost alertați miercuri după-amiaza, după ce un incendiu violent a cuprins o casă pe o suprafață de aproximativ 80 mp.

„Proprietarul a suferit arsuri de gradul I pe 20% din suprafață corporală, în timp de încerca să stingă incendiul, fiind asistat medical la locul evenimentului și ulterior transportat la spital, în vederea acordării îngrijirilor medicale de specialitate”, a precizat ISU Prahova.

Cele trei echipaje care au fost mobilizate de urgență la eveniment au depus eforturi susținute pentru lichidarea incendiului în limitele găsite și protejarea locuințelor învecinate.

Locuința, în ciuda eforturilor pompierilor, a fost mistuită de flăcări. Potrivit ISU Prahova, cel mai probabil din cauza unor mijloace electrice lăsate sub tensiune.

ISU Prahova a lansat, joi, un apel către populația, dar și un set de recomandări pentru prevenirea unor astfel de evenimente.

Recomandări ISU Prahova:

„Consumul de energie electrică a crescut în această perioadă, așa că specialiștii recomandă să evităm supraîncărcarea rețelei electrice și, implicit, apariția unor posibile incendii!

    • Nu punem în funcțiune concomitent toți marii consumatori de energie din casă (cuptor electric, aparat de aer condiționat)!
    • Nu folosim prelungitoare pentru a alimenta mai multe aparate electrocasnice cu consum mare de energie!
    • Nu lăsăm aparatele în funcțiune pentru perioade îndelungate de timp!

Citește și: Incendiu la o casă din Tătărani. Un bărbat în vârstă de 82 de ani este rănit

Foto cu caracter ilustrativ

Articolul Cauza incendiului violent care a mistuit, ieri, o casă din Tătărani. Un bărbat cu arsuri de gradul I a ajuns la spital apare prima dată în Observatorul Prahovean.