Carnea de miel va putea fi comercializată, anul acesta, la Halele Centrale din Ploiești. De unde mai pot fi cumpărați miei pentru Sărbătorile de Paști

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Prahova a dat aviz favorabil pentru comercializarea de carne de miel la Halele Centrale din Ploiești. ANSVSA a anunțat de unde se poate cumpăra carne de miel controlată sanitar veterinar, sigură pentru consum. Atenție, însă! Carnea provenită de la mieii sacrificați în gospodărie se va folosi numai […] Articolul Carnea de miel va putea fi comercializată, anul acesta, la Halele Centrale din Ploiești. De unde mai pot fi cumpărați miei pentru Sărbătorile de Paști apare prima dată în Observatorul Prahovean.

Carnea de miel va putea fi comercializată, anul acesta, la Halele Centrale din Ploiești. De unde mai pot fi cumpărați miei pentru Sărbătorile de Paști

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Prahova a dat aviz favorabil pentru comercializarea de carne de miel la Halele Centrale din Ploiești. ANSVSA a anunțat de unde se poate cumpăra carne de miel controlată sanitar veterinar, sigură pentru consum. Atenție, însă! Carnea provenită de la mieii sacrificați în gospodărie se va folosi numai pentru consumul familial.

Crescătorii de miei vor avea posibilitatea să valorifice carnea în spații special amenajate la Halele Centrale din Ploiești.

„DSVSA Prahova a dat aviz favorabil pentru deschiderea spațiilor special amenajate la Halele Centrale din Ploiești pentru comercializarea de carne de miel. Luni, inspectorii vor verifica modul în care spațiile au fost amenajate”, a anunțat Mihai Terecoasă, directorul DSVSA Prahova. Spațiile vor fi amenajate la etajul clădirii Halelor Centrale.

Anul trecut, în plină stare de urgență, crescătorii de animale au primit o derogare, în baza unei autorizații, să-și vândă miei direct din fermă, cu mențiunea că persoanele care se deplasau la ferme aveau obligația de a prezenta cartea de identitate și declarația pe proprie răspundere.

Citește și: DSVSA Prahova: Reguli pentru comercializarea cărnii de miel pentru Sărbătorile de Paști

Anul acesta, în schimb, sacrificările pot fi făcute în centre temporare de sacrificare care pot funcționa în intervalul 21 aprilie – 1 mai 2021  sau în abatoare, iar carnea de miel comercializată trebuie să fie marcată cu ștampilă.

Atenție, însă! Carnea provenită de la miei sacrificați în gospodărie se va folosi numai pentru consumul familial, a anunțat ANSVSA.

„În situațiile în care nu există abatoare autorizate în zonă și distanța până la un abator autorizat pentru sacrificarea ovinelor este mare, pentru a veni în sprijinul fermierilor care doresc să-și valorifice animalele, s-a creat posibilitatea amenajării unui spațiu temporar de sacrificare la nivelul fermelor. DSVSA județeană aprobă funcționarea unui astfel de spațiu dacă sunt asigurate la nivelul fermei facilități, astfel încât să fie respectate regulile de igienă, de bunăstare a animalelor și de eliminare a suproduselor nedestinate consumului uman, rezultate în urma sacrificării. De asemenea, trebuie asigurată supravegherea sanitară, prin medicii veterinar oficiali, pentru controlul animalelor și al cărnii. Și în această situație, carnea obținută în urma sacrificării, expertizată sanitar veterinar, marcată cu marca de sănătate rotunda, este destinată strict consumatorului final și nu poate fi comercializată în unități precum piețe, magazine etc. Carnea provenită de la mieii sacrificați în gospodărie se va folosi numai pentru consumul familial”, a anunțat ANSVSA.

Foto ARHIVĂ

Articolul Carnea de miel va putea fi comercializată, anul acesta, la Halele Centrale din Ploiești. De unde mai pot fi cumpărați miei pentru Sărbătorile de Paști apare prima dată în Observatorul Prahovean.