Care sunt ultimele trei țări în care nu a început vaccinarea anti-COVID

În lume, mai există doar trei țări unde niciun cetățean nu a fost imunizat împotriva COVID-19: Burundi, Eritrea și Coreea de Nord, scrie Africa News. În acest moment, două dintre țările Africii nu au primit încă nicio doză de vaccin: Eritrea și Burundi. Cea din urmă are promisiuni că în câteva săptămâni va primi serurile […]

Care sunt ultimele trei țări în care nu a început vaccinarea anti-COVID

În lume, mai există doar trei țări unde niciun cetățean nu a fost imunizat împotriva COVID-19: Burundi, Eritrea și Coreea de Nord, scrie Africa News.


În acest moment, două dintre țările Africii nu au primit încă nicio doză de vaccin: Eritrea și Burundi. Cea din urmă are promisiuni că în câteva săptămâni va primi serurile pentru vaccinare, notează sursa citată.


„Avem Uniunea Africană, World Bank și UNICEF care ne-au promis că primele vaccinuri vor ajunge între 25 octombrie și prima parte din noiembrie”, a spus Ministrul Sănătății burundian, Thaddee Ndikumana. Vor primi 2,4 milioane de doze pentru început, deși populația este de 12 milioane. Cel mai probabil, vor avea vaccinul cu o singură doză realizat de Johnson & Johnson.


Burundi este una dintre țările care rareori oferă date despre situația infectărilor. Ultimele date arată că au înregistrat aproape 20.000 de îmbolnăviri în total și doar 38 de decese.


Eritrea, o țară cu doar 3,2 milioane de locuitori, a raportat aproape 8.000 de cazuri și 44 de decese.


A treia țară care a refuzat să primească vaccinuri chiar luna trecută este Coreea de Nord. Țara și-a închis cu totul granițele din ianuarie 2020 și nu a raportat niciodată câte cazuri de COVID are. 


Foto: Shutterstock