Carantina la Slobozia se prelungește cel puțin 7 zile

Carantina în municipiul Slobozia va fi prelungită din cauza ratei mari de infectare cu noul coronavirus iar autoritățile anunță controale pe străzi și în magazine. Carantina de 14 zile care se încheie la miezul nopții de joi spre vineri va fi prelungită cu 7 zile, este decizia luată astăzi de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Ialomița. Direcția de Sănătate Publică Ialomița, analizând rata de infectare calculată prin numărul de cazuri raportat la 1.000 locuitori în ultimele 14 zile, a solicitat Institutului Național de Sănătate Publică să emită avizul pentru… Articolul Carantina la Slobozia se prelungește cel puțin 7 zile apare prima dată în InfoIalomita.ro - Știri actuale din județul Ialomița.

Carantina la Slobozia se prelungește cel puțin 7 zile

Carantina în municipiul Slobozia va fi prelungită din cauza ratei mari de infectare cu noul coronavirus iar autoritățile anunță controale pe străzi și în magazine.

Carantina de 14 zile care se încheie la miezul nopții de joi spre vineri va fi prelungită cu 7 zile, este decizia luată astăzi de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Ialomița.

Direcția de Sănătate Publică Ialomița, analizând rata de infectare calculată prin numărul de cazuri raportat la 1.000 locuitori în ultimele 14 zile, a solicitat Institutului Național de Sănătate Publică să emită avizul pentru prelungirea perioadei de carantină în Slobozia.

În cursul zilei de joi documentul a stat la baza deciziei CJSU de propunere prelungire instituire carantină în municipiul reședință de județ pentru următoarele 7 zile, cu începere din data de 27 noiembrie, ora 0.00.

Nu s-a mai solicitat perioadă de 14 zile în speranța că numărul de noi infectări va scădea iar peste 7 zile nu va mai fi nevoie de încă o săptămână de carantină la Slobozia.

Hotărârea a fost înaintată Departamentului Național pentru Situații de Urgență și, cel mai probabil, va fi semnată de Raed Arafat și publicată în Monitorul Oficial pentru a intra în vigoare de la miezul nopții de joi spre vineri.

Care sunt noutățile noii perioade de carantină

Condițiile ce trebuie respectate de locuitorii municipiului Slobozia rămân neschimbate față de cele valabile în carantina din ultimele 14 zile.

Apar însă noutăți în ceea ce privește modul de acțiune al echipelor de control ca vor efectua filtre la intrările în Slobozia ca și până acum, dar vor începe acțiuni pe străzile municipiului de verificare a documentelor și motivelor deplasării pietonilor.

Ne vom axa pe controale în interiorul municipiului. Până acum ne-am concentrat să nu se mai extindă infectarea și acum vom interveni prin verificări ale motivelor deplasării pe străzile din Slobozia.”, a precizat Tonița Manea, prefect de Ialomița, pentru infoialomita.ro.

Probleme vor avea și reprezentanții magazinelor alimentate, mai ales cele mari, Kaufland, respectiv Lidl, dacă nu iau urgent măsuri de reducere a accesului cumpărătorilor în interior.

Am solicitat market-urilor să ia măsuri și să limiteze accesul cumpărătorilor la doar 30% din capacitatea magazinului, lucru pe care l-am prevăzut și în Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. Nu vrem să le aplicăm sancțiuni dar dacă va fi nevoie o vom face. Sunt măsuri de prevenire a răspândirii infecției cu Covid-19 și dacă vrem să se reducă numărul de cazuri trebuie să le respectăm cu toții.”, a adăugat Tonița Manea.

Anterior, Dragoș Soare, primarul municipiului Slobozia, anunțase că până nu se va reduce rata de infectare sub 6 cazuri la mia de locuitori în ultimele 14 zile starea de carantină nu va înceta în reședința de județ.

Conform ultimelor date oficiale prezentate pe site-ul Instituției Prefectului, rata de infectare în Slobozia era în data de 24 noiembrie de 8,51, mai mare decât cea înregistrată în urmă cu două săptămâni, atunci când s-a decis intrarea în carantină a localității.

Articolul Carantina la Slobozia se prelungește cel puțin 7 zile apare prima dată în InfoIalomita.ro - Știri actuale din județul Ialomița.