Carantină la Slobozia. Scapă doar persoanele vaccinate!

Carantină la Slobozia este ultima măsură adoptată de autoritățile județene în încercarea de a reduce ritmul infectărilor cu Covid-19. Carantină la Slobozia începând de vineri, 15 octombrie 2021, ca urmare a creșterii rapide a ratei de infectare cu Covid-19 în municipiul reședință de județ. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Ialomița a decis că persoanele nevaccinate din Slobozia nu mai pot ieși din casă decât pentru motive întemeiate. Acestea au obligația de a prezenta o declarație pe proprie răspundere în care să precizeze motivul și durata deplasării în afara locuinței,… Articolul Carantină la Slobozia. Scapă doar persoanele vaccinate! apare prima dată în InfoIalomita.ro - Știri actuale din județul Ialomița.

Carantină la Slobozia. Scapă doar persoanele vaccinate!

Carantină la Slobozia este ultima măsură adoptată de autoritățile județene în încercarea de a reduce ritmul infectărilor cu Covid-19.

Carantină la Slobozia începând de vineri, 15 octombrie 2021, ca urmare a creșterii rapide a ratei de infectare cu Covid-19 în municipiul reședință de județ.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Ialomița a decis că persoanele nevaccinate din Slobozia nu mai pot ieși din casă decât pentru motive întemeiate.

Acestea au obligația de a prezenta o declarație pe proprie răspundere în care să precizeze motivul și durata deplasării în afara locuinței, o legitimație de serviciu sau o adeverință eliberată de angajator.

Persoanele vaccinate scapă de restricții

Cu 688 persoane depistate pozitiv în ultimele 14 zile municipiul Slobozia a ajuns la o rată de infectare de 13,05 la mia de locuitori.

Mai multe grădinițe și unități de învățământ și-au închis porțile și au trecut la sistemul de învățământ online dar chiar și așa rata de infectare este în continuă creștere.

După ce a instituit o carantină de noapte imediat ce Slobozia a ajuns la o rată de peste 6 cazuri la mia de locuitori, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Ialomița a trecut la nivelul următor.

Începând de vineri, 15 octombrie 2021, circulația și staționarea în spațiile publice a persoanelor nevaccinate sunt interzise, cu excepția motivelor bine justificate, pe baza declarației pe proprie răspundere ce se poate redacta și de mână, legitimației de serviciu sau a adeverinței eliberate de angajator.

Purtarea măștii de protecție a nasului și a gurii devine obligatorie în toate spațiile publice deschise

Între orele 5.00 și 20.00 este permisă deplasarea persoanelor vaccinate și a celor care, pe baza documentelor precizate anterior, fac dovada că merg la locul de muncă ori se deplasează pentru asistență medicală, cumpărarea de medicamente ori aprovizionarea cu bunuri ce acoperă necesitățile de bază.

Sunt permise deplasările scurte în jurul locuinței pentru activități fizice individuale ori pentru plimbarea animalelor de companie.

Deplasările în scop umanitar sau de voluntariat, deplasările pentru realizarea de activități agricole, îngrijirea și administrarea unei proprietăți aflate în afara municipiului Slobozia, deplasările la service-uri auto și participarea la activități religioase sunt și ele permise pe baza declarației pe proprie răspundere.

Toate măsurile adoptate de autorități și modelul de declarație pe proprie răspundere pot fi consultate AICI!

Covid-19: Sexul tare este sexul moale în bătălia cu virusul

Articolul Carantină la Slobozia. Scapă doar persoanele vaccinate! apare prima dată în InfoIalomita.ro - Știri actuale din județul Ialomița.