Campania de testare gratuită continuă până la finalul lunii decembrie

Campania de testare gratuită desfășurată în municipiul Slobozia a fost prelungită chiar dacă numărul de noi infectări cu Covid-19 a scăzut. Campania de testare gratuită „Slobozia se testează” continuă până în data de 23 decembrie. Locuitorii municipiului reședință de județ se pot testa pentru a afla dacă sunt sau nu infectați cu Covid-19, de luni până vineri, între orele 8.30 – 16.30. O pot face de câte ori doresc la un interval de șapte zile, ca și până acum. Persoanele care nu au Covid-19 primesc un certificat valabil 48 ore… Articolul Campania de testare gratuită continuă până la finalul lunii decembrie apare prima dată în InfoIalomita.ro - Știri actuale din județul Ialomița.

Campania de testare gratuită continuă până la finalul lunii decembrie

Campania de testare gratuită desfășurată în municipiul Slobozia a fost prelungită chiar dacă numărul de noi infectări cu Covid-19 a scăzut.

Campania de testare gratuită „Slobozia se testează” continuă până în data de 23 decembrie.

Locuitorii municipiului reședință de județ se pot testa pentru a afla dacă sunt sau nu infectați cu Covid-19, de luni până vineri, între orele 8.30 – 16.30.

O pot face de câte ori doresc la un interval de șapte zile, ca și până acum. Persoanele care nu au Covid-19 primesc un certificat valabil 48 ore iar cele confirmate pozitiv intră în izolare la domiciliu.

Campania de testare a fost prelungită la solicitarea primarului Dragoș Soare

Programată inițial să se desfășoare doar până ce rata de incidență a cazurilor de Covid-19 scade sub 6 persoane infectate în 14 zile, la o mie de locuitori, testarea gratuită este pusă la dispoziția locuitorilor municipiului până în Ajunul Crăciunului.

Decizia a fost luată de primarul Dragoș Soare, cel care îi îndeamnă pe cetățeni să fie atenți cu sănătatea lor și să nu ignore pericolul infectării cu Covid-19.

În țară au fost doar 3 orașe care au ales metoda testării gratuite a cetățenilor. Beneficiile pentru Slobozia sunt evidente! Părerea mea rămâne neschimbată, atâta timp cât există un pericol trebuie să ne testăm. Costurile sunt mici, comparativ cu beneficiile. Iar Valul 5 bate la ușă, fie că vrem, fie că nu…”, a spus primarul Dragoș Soare, citat de independentonline.ro.

Dragoș Soare este de părere că un val 5 de infectări va afecta serios și municipiul Slobozia. Primarul a anticipat corect virulența valului 4 încă de la sfârșitul lunii septembrie.

Dacă eu trebuie să îmi fac zece vaccinuri, îmi fac zece! Acum avem aproape 6 la mie, vom avea în scurt timp peste 10 la mie! Doamne, Ferește! Nu este de joacă! Nu a murit nimeni de la vaccin, dar de la Covid-19 a murit! Și o să moară mulți, dacă nu se înțelege acest lucru!”, spunea atunci Dragoș Soare.

În scurtă vreme rata de infectare în municipiul Slobozia a explodat până la o valoare de peste 15 cazuri la mia de locuitori într-un interval de 14 zile.

Mai grav este că s-au înregistrat zeci de decese în rândul bolnavilor infectați cu Covid-19, la un moment dat fiind nevoie de intervenția utilajelor de la DADP Slobozia pentru săpatul gropilor în cimitir!

Articolul Campania de testare gratuită continuă până la finalul lunii decembrie apare prima dată în InfoIalomita.ro - Știri actuale din județul Ialomița.