Camion frigorific cu zeci de imigranți luați din România, descoperit de poliția austriacă. Cât plătiseră pentru drum

Șoferul unui camion frigorific care transporta 43 de migranți ilegali, îngrămădiți într-un compartiment unde nu aveau ventilație, a fost arestat în Austria, a anunțat poliția miercuri. Conducătorul auto este un cetățean turc de 51 de ani, care locuiește în România, potrivit agenției AFP citată de HotNews. La marginea unei autostrăzi din Austria au fost descoperiți […]

Camion frigorific cu zeci de imigranți luați din România, descoperit de poliția austriacă. Cât plătiseră pentru drum

Șoferul unui camion frigorific care transporta 43 de migranți ilegali, îngrămădiți într-un compartiment unde nu aveau ventilație, a fost arestat în Austria, a anunțat poliția miercuri. Conducătorul auto este un cetățean turc de 51 de ani, care locuiește în România, potrivit agenției AFP citată de HotNews.


La marginea unei autostrăzi din Austria au fost descoperiți 43 de migranți, inclusiv șase copii, din Siria, Irak și Turcia, în seara zilei de 9 septembrie, se arată în raportul poliției regionale.


Călătorii clandestini au spus că ”se temeau să nu moară din lipsă de oxigen în timpul călătoriei” și au reușit să oprească camionul.


”Unii au profitat de ocazie pentru a fugi”, a detaliat poliția austriacă.


Mai multe persoane au necesitat tratament spitalicesc.


Avertizată de șoferii care treceau în apropiere, poliția a intervenit rapid cu elicopterul. Șoferul vehiculului, un turc de 51 de ani, care locuia în România, a fost apoi arestat.


Anchetatorii suspectează existența unei rețele mai mari.


Potrivit primelor elemente ale anchetei, migranții se îmbarcaseră în camion în România, pentru o sumă de 6.000 până la 8.000 de euro, pentru a traversa frontiera externă Schengen a Uniunii Europene care separă România de Ungaria și a ajunge în Europa de Vest.


Autoritățile austriece nu au specificat destinația finală.


În
august 2015, moartea în Austria a 71 de persoane prin sufocare în
compartimentul frigorific al unei autoutilitare a zguduit opinia publică
internațională și a favorizat deschiderea temporară a frontierelor
europene către sute de mii de solicitanți de azil.


Anul trecut, justiția maghiară a pronunțat condamnări pe viață împotriva celor patru principali traficanți ai rețelei care îmbarcase victimele în Ungaria.


Foto: Polizei Niederösterreicherösterreich