Cadoul pe care Biden i l-a făcut lui Putin la primul lor summit

Președintele american Joe Biden i-a dăruit președintelui rus Vladimir Putin, în cadrul summitului de la Geneva, o sculptură din cristal şi o pereche de ochelari de soare „aviator”, potrivit unui oficial al Casei Albe, citat de CNN. Ochelarii de soare sunt realizaţi de Randolph, compania americană care furnizează ochelari de soare şi armatei SUA, cât […]

Cadoul pe care Biden i l-a făcut lui Putin la primul lor summit

Președintele american Joe Biden i-a dăruit președintelui rus Vladimir Putin, în cadrul summitului de la Geneva, o sculptură din cristal şi o pereche de ochelari de soare "aviator", potrivit unui oficial al Casei Albe, citat de CNN.


Ochelarii de soare sunt realizaţi de Randolph, compania americană care furnizează ochelari de soare şi armatei SUA, cât şi partenerilor NATO. Ochelarii de soare sunt concepuţi pentru piloţii de vânătoare, fiind produşi de compania americană în Massachusetts.


De asemenea, Joe Biden i-a mai oferit lui Vladimir Putin o sculptură de cristal a unui bizon american, realizată de Steuben Glass din New York, susţine sursa citată.


Sculptura de cristal a bizonului american reprezintă forța, unitatea și rezistență, a precizat oficialul american. Potrivit oficialului, sculptura are la bază lemn de cireş, un simbol al primului preşedinte american, George Washington, şi are o inscripţie gravată care celebrează întâlnirea celor doi lideri.


Joe Biden și Vladimir Putin au anunțat după summitul de la Geneva, venit pe fondul unor tensiuni majore bilaterale, că tonul discuțiilor a fost unul pozitiv, „constructiv”, „lipsit de ostilitate” și „fără amenințări”.