„Bombe” de Sărbători, confiscate de polițiști

„Bombe” de sezon, articole pirotehnice din categoriile F2, F3, și F4, interzise la comercializare, au fost confiscate de IPJ Ialomița. 657 kilograme de articole pirotehnice interzise atât la deținere cât și la comercializare, adevărate „bombe” în perioada Sărbătorilor de Iarnă, au fost depistate și confiscate de polițiștii ialomițeni. Sâmbătă și duminică, în cadrul planului de acțiune „FOC DE ARTIFICII”, polițiștii din Ialomița au intensificat controalele pentru prevenirea evenimentelor negative generate de nerespectarea legislației privind obiectele pirotehnice. „Scopul acțiunii a fost cel de creștere a siguranței cetățeanului, prin activități de prevenire… Articolul „Bombe” de Sărbători, confiscate de polițiști apare prima dată în InfoIalomita.ro - Știri actuale din județul Ialomița.

„Bombe” de Sărbători, confiscate de polițiști

Bombe” de sezon, articole pirotehnice din categoriile F2, F3, și F4, interzise la comercializare, au fost confiscate de IPJ Ialomița.

657 kilograme de articole pirotehnice interzise atât la deținere cât și la comercializare, adevărate „bombe” în perioada Sărbătorilor de Iarnă, au fost depistate și confiscate de polițiștii ialomițeni.

Sâmbătă și duminică, în cadrul planului de acțiune „FOC DE ARTIFICII”, polițiștii din Ialomița au intensificat controalele pentru prevenirea evenimentelor negative generate de nerespectarea legislației privind obiectele pirotehnice.

Scopul acțiunii a fost cel de creștere a siguranței cetățeanului, prin activități de prevenire și combatere a evenimentelor negative (răniri de persoane, incendii sau distrugeri de bunuri) generate de nerespectarea prevederilor legale ce reglementează deținerea, comercializarea, importul, depozitarea și folosirea articolelor pirotehnice de persoanele fizice și juridice în perioada sărbătorilor de iarnă 2022/2023.”, a transmis IPJ Ialomița într-un comunicat de presă.

Oamenii legii au efectuat acțiuni și controale atât la societățile comerciale autorizate să desfășoare operațiuni cu articole pirotehnice, cât și în zona piețelor, târgurilor sau centrelor comerciale, la persoanele fizice și juridice neautorizate, care comercializează ambulant articole pirotehnice.

În mai puțin de 48 de ore au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor 657 de kilograme de articole pirotehnice din categoriile F2, F3 și F4, interzise la deținere și comercializare.

În paralel cu activitățile de control ce sunt efectuate, în această perioadă, este derulată și o campanie preventivă ce are ca scop informarea cetățenilor în legătură cu riscurile la care se expun în cazul în care dețin ilegal sau folosesc, în mod necorespunzător, obiecte cu conținut exploziv. (FOTO: IPJ Ialomița)

Articolul „Bombe” de Sărbători, confiscate de polițiști apare prima dată în InfoIalomita.ro - Știri actuale din județul Ialomița.