BNR a decis majorarea ratei dobânzii de politică monetară la nivelul de 2% (de la 1,75%). Sunt argumente care „pledează pentru menținerea în acest moment a pasului de 0,25 puncte procentuale”.

Membrii Consiliului au apreciat în mod unanim că actuala conjunctură reclamă o nouă majorare a ratei dobânzii de politică monetară, în contextul normalizării treptate a conduitei politicii monetare, în vederea readucerii și menținerii ratei anuale a inflației în linie cu ținta staționară de 2,5 la sută ±1 punct procentual, inclusiv prin ancorarea anticipațiilor inflaționiste pe […] The post BNR a decis majorarea ratei dobânzii de politică monetară la nivelul de 2% (de la 1,75%). Sunt argumente care „pledează pentru menținerea în acest moment a pasului de 0,25 puncte procentuale”. appeared first on NOCASH ® de 20 ani.

BNR a decis majorarea ratei dobânzii de politică monetară la nivelul de 2% (de la 1,75%).  Sunt argumente care „pledează pentru menținerea în acest moment a pasului de 0,25 puncte procentuale”.

Membrii Consiliului au apreciat în mod unanim că actuala conjunctură reclamă o nouă majorare a ratei dobânzii de politică monetară, în contextul normalizării treptate a conduitei politicii monetare, în vederea readucerii și menținerii ratei anuale a inflației în linie cu ținta staționară de 2,5 la sută ±1 punct procentual, inclusiv prin ancorarea anticipațiilor inflaționiste pe […]

The post BNR a decis majorarea ratei dobânzii de politică monetară la nivelul de 2% (de la 1,75%). Sunt argumente care „pledează pentru menținerea în acest moment a pasului de 0,25 puncte procentuale”. appeared first on NOCASH ® de 20 ani.