Blocaj în coaliţie pe comasarea alegerilor. PSD și PNL nu s-au înțeles la negocieri. „Nu știm ce șanse mai sunt să ne înțelegem”

După aproape trei ore de discuții la Palatul Victoria între cele două partide de coaliție, liderul PSD, Marcel Ciolacu, și cel al PNL, Nicolae Ciucă, nu au căzut de acord în privința comasării alegerilor europarlamentare cu cele locale, au declarat luni, 12 februarie, surse din coaliție pentru Libertatea. La discuțiile care au început la ora […]

Blocaj în coaliţie pe comasarea alegerilor. PSD și PNL nu s-au înțeles la negocieri. „Nu știm ce șanse mai sunt să ne înțelegem”

După aproape trei ore de discuții la Palatul Victoria între cele două partide de coaliție, liderul PSD, Marcel Ciolacu, și cel al PNL, Nicolae Ciucă, nu au căzut de acord în privința comasării alegerilor europarlamentare cu cele locale, au declarat luni, 12 februarie, surse din coaliție pentru Libertatea.

La discuțiile care au început la ora 16.00 la sediul Guvernului au participat președinții celor două partide, secretarii generali și aproape toți prim-vicepreședinții, cu excepția lui Iulian Dumitrescu (PNL), anchetat de DNA, și a Gabrielei Firea (PSD). Nimeni nu a făcut declarații după ședința de la Palatul Victoria.

Aceasta a fost a doua tentativă eșuată a celor două partide de a ajunge la un numitor comun, după cea de săptămâna trecută. În acest context, urmează o nouă ședință de coaliție, cel mai probabil la finalul acestei săptămâni, au declarat surse din coaliție pentru Libertatea.

„Nu știm, sincer, ce șanse mai sunt să ne înțelegem”, au mai punctat surse din coaliție.

Conducerea PNL a convocat o ședință internă de Birou Politic Național pentru ziua de marți, 13 februarie, la ora 19.00, ca să înștiințeze membrii partidului cu privire la rezultatele discuțiilor din coaliție.

Patru tipuri de alegeri sunt programate în acest an, este vorba despre europarlamentare, locale, parlamentare și prezidențiale. În acest moment, singura certitudine este că pe 9 iunie vor avea loc alegeri europarlamentare.