Bill Gates finanțează un start-up care vrea să reducă emisiile de gaz metan din râgâitul vacilor

Fondatorul Microsoft investește 12 milioane de dolari într-o companie australiană care își propune să hrănească vacile cu alge marine pentru a reduce emisiile provenite din râgâiturile ovinelor, care au ca efect încălzirea globală, scrie The Guardian. Breakthrough Energy Ventures, pe care co-fondatorul Microsoft l-a creat în 2015, a condus finanțarea start-upului din Perth, care se […]

Bill Gates finanțează un start-up care vrea să reducă emisiile de gaz metan din râgâitul vacilor

Fondatorul Microsoft investește 12 milioane de dolari într-o companie australiană care își propune să hrănească vacile cu alge marine pentru a reduce emisiile provenite din râgâiturile ovinelor, care au ca efect încălzirea globală, scrie The Guardian.

Breakthrough Energy Ventures, pe care co-fondatorul Microsoft l-a creat în 2015, a condus finanțarea start-upului din Perth, care se numește Rumin8. Jeff Bezos, fondatorul Amazon, și antreprenorul chinez Jack Ma sunt, de asemenea, susținători ai fondului Breakthrough.

Rumin8 dezvoltă o gamă de suplimente pentru hrănirea vacilor pentru a reduce cantitatea de metan, un gaz cu efect de seră puternic, emanat de animale prin râgâituri.

Hrana include alge marine roșii și plante de pășune care reproduc „compusul anti-metanogenic al naturii” și reduc producția de metan.

Rumegătoarele nu sunt considerate cauza cea mai importantă a crizei climatice, spre deosebire de mașini sau centrale electrice, dar acestea pot elibera pe gură aproximativ 100 de kilograme de metan, individual, pe an, echivalent cu arderea a 3.400 de litri de benzină.

Metanul este un gaz care captează căldura de 80 de ori mai eficient decât dioxidul de carbon și crește emisiile la nivel global.

Cercetările au arătat anterior că adăugarea de alge marine în hrana vacilor poate reduce formarea de metan în intestinele acestora cu mai mult de 80%. Gates a vorbit anterior despre impactul climatic al consumului de carne și a susținut că oamenii trebuie să treacă în totalitate la consumul de carne de vită sintetică.

Un studiu de anul trecut a constatat că emisiile combinate de metan a 15 dintre cele mai mari companii de carne și lactate din lume sunt mai mari decât cele ale celor mai mari state ale lumii, inclusiv Rusia, Canada și Australia.