Bilanț oficial coronavirus în Prahova la data de 01 august 2020: 103 noi infectări (primul test) și alte 32 de reconfirmări

Până la această dată, de la începutul epidemiei, la nivelul județului Prahova, au fost confirmate ca infectate cu virusul SARS-CoV 2 un număr de 2043 de persoane, potrivit Prefecturii Prahova. Conform informațiilor furnizate de Grupul de Comunicare Strategică, din rezultatele raportate în ultimele 24 de ore 103 prahoveni au fost depistați pozitiv la primul test […] Articolul Bilanț oficial coronavirus în Prahova la data de 01 august 2020: 103 noi infectări (primul test) și alte 32 de reconfirmări apare prima dată în Observatorul Prahovean.

Bilanț oficial coronavirus în Prahova la data de 01 august 2020: 103 noi infectări (primul test) și alte 32 de reconfirmări

Până la această dată, de la începutul epidemiei, la nivelul județului Prahova, au fost confirmate ca infectate cu virusul SARS-CoV 2 un număr de 2043 de persoane, potrivit Prefecturii Prahova.

Conform informațiilor furnizate de Grupul de Comunicare Strategică, din rezultatele raportate în ultimele 24 de ore 103 prahoveni au fost depistați pozitiv la primul test și alți 32 au fost reconfirmați la a doua testare.

Alte patru spitale din județ au fost desemnate cu secții distincte pentru tratarea bolnavilor cu simptome ușoare. O primărie din Prahova și-a închis activitatea din cauza a patru cazuri de infectare descoperite.

”Dintre acestea 240 au fost declarate vindecate și externate, iar 83 au decedat. Ultimul deces a fost înregistrat în cazul unui bărbat, în vârstă de 71 de ani, cu comorbidități.

Dintre persoanele confirmate cu noul coronavirus, patru sunt dintr-o unitate de administrație publică locală de pe raza județului. Prin urmare, aici a fost luată decizia sistării activității până pe 6 august 2020 și dezinfecția spațiului, iar serviciile de relații cu publicul sunt asigurate, în acest interval, doar online.

Conform datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică Prahova, în spitalele din județ, unde sunt tratați bolnavi COVID-19, în secțiile de Terapie Intensivă, sunt internați 27 pacienți, dintre care 18 sunt ventilați.

Ca urmare a supraaglomerării spitalelor și secțiilor destinate tratării pacienților COVID-19, dar și pe fondul tendinței de creștere de la o zi la alta a numărului de cazuri nou confirmate, prin Ordin al ministrului Sănătății a fost luată decizia ca alte patru spitale din Prahova să aibă secții distincte pentru persoanele infectate cu noul coronavirus.

Acestea sunt în Băicoi, Florești, Breaza și Câmpina, cumulând aproximativ 120 de locuri. Aici vor fi tratați doar pacienți asimptomatici care au nevoie de îngrijire medicală și simptomatici, dar cu forme ușoare ale bolii.

Secția de la Breaza a fost deja amenajată și va putea primi, momentan, 20 de pacienți, la secția Spitalului de Psihiatrie Voila din Câmpina sunt tratați, în prezent, pacienții depistați pozitiv în focarul identificat în această săptămână, iar celelalte două secții de la Băicoi și Florești sunt în curs de pregătire, conform precizărilor DSP Prahova.

Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne au continuat acțiunile privind ordinea și siguranța publică și alte misiuni impuse de contextul actual.

Au fost efectuate verificări la 800 de persoane dintre cele care aveau recomandare de izolare la domiciliu, alți 714 cetățeni au fost legitimați, iar 481 auto au fost oprite în trafic în vederea verificărilor specifice contextului. Au fost controlate și 46 de societăți comerciale.

În urma acestor demersuri, au fost aplicate 198 de sancțiuni (115 dintre ele în baza Legii 61/1991, 16 pentru fapte de natură economică în context COVID, 67 pentru nerespectarea măsurilor de asigurare a rezilienței comunităților, conform Legii nr. 55/2020).
Valoarea totală a amenzilor a fost de 127317 lei.

Începând de astăzi, 1 august 2020, purtarea măștii, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie și în spațiile deschise aglomerate din Prahova, între intervalele orare: 07.00-11.00 și 15.00-23.00, conform Hotărârii nr.42/2020 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Prahova. Exceptați de la această regulă sunt copiii cu vârsta mai mică de 5 ani.

Spațiile și intervalele orare au fost stabilite, la propunerea Direcției de Sănătate Publică, luând în considerare probabilitatea prezenței concomitente a unui număr mare de persoane între orele și în locurile unde se constată dificultăți în asigurarea distanței fizice de protecție sanitară, conform legii.

De altfel, momentan, a fost lăsată la opțiunea fiecăruia purtarea măștii între orele 11.00-15.00 deoarece temperaturile sunt foarte ridicate în intervalul amintit, iar masca ar putea să nu mai aibă utilitatea dorită pentru unele persoane care au diverse afecțiuni.

Detalii despre această Hotărâre CJSU puteți găsi și pe site-ul Instituției Prefectului județul Prahova: https://ph.prefectura.mai.gov.ro/comunicat-de-presa-privind-obligativitatea-purtarii-mastii-intre-anumite-intervale-orare-in-spatii-publice-deschise-din-prahova/?fbclid=IwAR1_Ngs76wbiaCuT1Yec23FtUtJyfX8jJ-NI8IfLOB0kOWCIlQGuJvHjJLA”, se arată în comunicatul Prefecturii Prahova.

Articolul Bilanț oficial coronavirus în Prahova la data de 01 august 2020: 103 noi infectări (primul test) și alte 32 de reconfirmări apare prima dată în Observatorul Prahovean.