Bianca Andreescu s-a retras de la US Open. Anunțul deținătoarei trofeului de la Flushing Meadows

Jucătoarea canadiană de origine română Bianca Andreescu, 20 de ani, 6 WTA, a anunțat că nu va participa la US Open (31 august – 13 septembrie), turneu pe care l-a câștigat anul trecut. Bianca Andreescu și-a justificat această decizie prin faptul că nu s-a putut pregăti suficient din cauza pandemiei de coronavirus. ”După ce am […]

Bianca Andreescu s-a retras de la US Open. Anunțul deținătoarei trofeului de la Flushing Meadows

Jucătoarea canadiană de origine română Bianca Andreescu, 20 de ani, 6 WTA, a anunțat că nu va participa la US Open (31 august - 13 septembrie), turneu pe care l-a câștigat anul trecut.


Bianca Andreescu și-a justificat această decizie prin faptul că nu s-a putut pregăti suficient din cauza pandemiei de coronavirus.


''După ce am discutat cu cei apropiaţi, am luat decizia dificilă de a nu reveni la New York în acest an, pentru a mă concentra pe forma mea fizică şi a mă asigura că sunt pregătită să joc la cel mai bun nivel al meu'', a explicat Andreescu pe Twitter.


''Victoria de la US Open a fost de departe cel mai bun moment al carierei şi îmi va lipsi New York-ul. Totuşi, îmi dau seama că obstacolele neprevăzute, în principal cele puse de pandemia de coronavirus, au compromis capacitatea mea de a mă pregăti suficient ca să fiu competitivă la cel mai înalt nivel'', a adăugat sportiva.


Actualul număr şase mondial a cucerit la Flushing Meadows 2019 primul său titlu de Mare Şlem, după o finală cu americanca Serena Williams.


Bianca Andreescu s-a accidentat la genunchi în octombrie 2019, la Shenzhen, în grupele Turneului Campioanelor, iar de atunci nu a mai putut juca meciuri oficiale.


Până în prezent au anunțat că nu vor participa la US Open liderul mondial, australianca Ashleigh Barty, ucraineanca Elena Svitolina (5 WTA), olandeza Kiki Bertens (7 WTA) sau rusoaica Svetlana Kuzneţova, laureată la US Open în 2004.


FOTO: EPA