Belgia interzice călătoria în zone din România și alte cinci țări. Care sunt județele ”roșii” din țara noastră

Ministerul afacerilor Externe din Belgia a publicat sâmbără lista cu zonele din șase țări în care sunt interzise călătoriile, în contextul creșterii numărului de cazuri de infecție cucoronavirus, notează G4Media.ro. Astfel, belgienilor le sunt interzise călătoriile în România în județele din regiunile de dezvoltare Sud-Muntenia, Centru, Sud-Est și din Sud-Vest Olteniei. Mai precis, județele aflate […]

Belgia interzice călătoria în zone din România și alte cinci țări. Care sunt județele ”roșii” din țara noastră

Ministerul afacerilor Externe din Belgia a publicat sâmbără lista cu zonele din șase țări în care sunt interzise călătoriile, în contextul creșterii numărului de cazuri de infecție cucoronavirus, notează G4Media.ro.


Astfel, belgienilor le sunt interzise călătoriile în România în județele din regiunile de dezvoltare Sud-Muntenia, Centru, Sud-Est și din Sud-Vest Olteniei.


Mai precis, județele aflate în zona roșie sunt:


Sud-Muntenia (județele: Argeș, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Prahova, Teleorman)Centru (județele: Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș, Sibiu)Sud-Est (județele: Brăila, Buzău, Constanța, Galați, Tulcea, Vrancea)Sud-Muntenia (județele: Argeș, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Prahova, Teleorman)

În plus, persoanele care vin în Belgia dintr-una din aceste regiuni sunt obligate să intre în carantină și să efectueze un test COVID-19.


Celelalte cinci state aflate, alături de România, pe lista roșie sunt Franța (cu zona Mayenne), Spania (cu regiunile Aragon, Navarre, Barcelona și Lleida din Catalonia), Elveția (cu regiunea lacului Geneva). Bulgaria (cu zonele Severoiztochen și Yugozapaden) și Marea Britanie (cu zona Leicester).


Pe de altă parte, călătoriile în România, Cipru, Danemarca, Estonia, Irlanda, Islanda, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Norvegia, Țările de Jos, , Slovenia și Suedia sunt accesibile sub rezerva anumitor condiții și/sau sub o vigilență sporită.


Asta în timp ce călătoriile spre celelalte țări europene sunt posibile fără restricții, cu anumite restricții în zonele mai sus menționate.