Bărbat reţinut, după ce a accesat şi promovat materiale de propagandă teroristă

Bărbatul este cercetat pentru propagandă teroristă, după ce a distribuit pe reţelele de socializare şi a accesat materiale cu scene de luptă şi antrenamente ale membrilor unei organizaţii teroriste activă în Orientul Mijlociu, informează News.ro. Bărbatul a mai fost condamnat pentru acelaşi gen de fapte. Bărbatul a fost reţinut miercuri, 23 noiembrie, de procurorii Direcţiei […]

Bărbat reţinut, după ce a accesat şi promovat materiale de propagandă teroristă

Bărbatul este cercetat pentru propagandă teroristă, după ce a distribuit pe reţelele de socializare şi a accesat materiale cu scene de luptă şi antrenamente ale membrilor unei organizaţii teroriste activă în Orientul Mijlociu, informează News.ro. Bărbatul a mai fost condamnat pentru acelaşi gen de fapte.


Bărbatul a fost reţinut miercuri, 23 noiembrie, de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism.


Potrivit DIICOT şi IGPR, bărbatul este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de promovarea unui mesaj prin propagandă săvârşită prin orice mijloace, în public, cu intenţia de a instiga la săvârşirea unui act de terorism şi accesarea în mod repetat de materiale de propagandă teroristă, prin intermediul sistemelor informatice sau altor mijloace de comunicaţii electronice, precum şi deţinerea de astfel de materiale, în scopul însuşirii ideologiei teroriste, ca parte a unui proces de radicalizare.


Autorităţile precizează că bărbatul are o condamnare pentru acelaşi gen de fapte.


Bărbatul, aflat într-o fază avansată a procesului de (auto)radicalizare, a accesat şi promovat în mod sistematic, prin intermediul sistemelor informatice, materiale de propagandă teroristă, specifică unei organizaţii teroriste active în Orientul Mijlociu, susţin autorităţile.


„În cadrul materialelor accesate/diseminate de inculpat, erau prezentate scene de luptă şi antrenamente ale membrilor acestei organizaţii, precum şi imagini cu luptători ai entităţii teroriste. De asemenea, prin intermediul conturilor deschise pe platformele de socializare/aplicaţiile de mesagerie, inculpatul a promovat însemnele şi activităţile întreprinse de organizaţia teroristă activă în Orientul Mijlociu, precum şi ideologia acesteia”, au mai transmis sursele citate.


Potrivit DIICOT, în cursul zilei de astăzi urmează să fie sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie cu propunere de arestare preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile.